Cum se va imbunatati viata oamenilor paralizati?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, descoperire, maini, membre, oameni paralizati, paralizie, paralizii, picioare, Tratament

Potrivit unor cercetari recente, o maimuta a reusit sa miste bratul paralizat al unei alte primate. Totul s-a intamplat cu ajutorul electrozilor, care au transmis gandurile primului animal la cel de-al doilea.

Bratul maimutei era paralizat temporar cu anastezice iar rezultatele experimentului au fost publicate in revista Nature Communications.

Tratament paralizie

Tratament paralizie

Prin acesta se doreste sa se ofere ajutor milioanelor de paralizati din lume, incapabili sa faca cea mai mica miscare.

Potrivit expertilor, acest experiment, in timpul caruia mana unei maimute din rasa Macaca Mulatta, paralizata temporar cu produse anestezice, foloseste un joystick pentru a realiza sarcini simple la comenzile date de o alta maimuta, a fost conceput pentru a simula o paralizie totala.

„Am demonstrat ca un subiect poate controla un brat paralizat doar prin gandirea sa”, a declarat, Maryam Shanechi, expert in cadrul Cornell University’s School of Electrical and Computer Engineering din SUA, coautor al studiului.

Specialistii sustin ca principiul consta in faptul ca activitatea cerebrala a maimutei „profesor expert”, inregistrata prin electrozi, este analizata pe un calculator, inainte de a fi transmisa sub forma de stimulare neuronala in maduva spinarii celeilalte primate.

In acest mod, informatia referitoare la miscarea vizata de „comandant”, cum ar fi mutarea unui cursor pe ecran pentru a urmari o tinta, este executata de omologul sau.

Fiecare maimuta, care a jucat la randul ei rolul de „avatar”, a atins obiectivul in 84% dintre cazuri, precizeaza cercetatorii.

Rezultatele sunt foarte incurajatoare pentru viitor, spun specialistii. Persoanele cu leziuni ale maduvei spinarii sau cele care poarta proteze ar putea sa-si controleze cu mai multa precizie membrele, conform unui alt specialist in inginerie biomedicala, Christopher James din Marea Britanie.

Expertii vor acum sa arate ca aceste teste pot fi la fel de concludente in cazul pacientilor paralizati realmente si ai caror muschi au ramas in stare de repaus, timp de mai multe luni, ba chiar ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se va imbunatati viata oamenilor paralizati?

Lasă un răspuns