O descoperire recenta ar putea eradica multe boli grave0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de inima, celule din pielea umana, celule stem, descoperire, embrioni, inovatie, parkinson, Tratament

Savantii au reusit o performanta incredibila, transformand celulele din pielea umana in celule stem, care pot duce la vindecarea a numeroase afectiuni grave.

Cercetare celule stem

Cercetare celule stem

Astfel, celulele din pielea umana au fost transformate de specialisti in celule stem care au potentialul de a deveni chiar si embrioni atunci cand sunt introduse timp de o jumatate de ora intr-o solutie slaba de acid citric, a explicat unul dintre cercetatori, potrivit The Independent.

Haruko Obokata, un savant implicat in acest proiect, a facut anuntul cu doua saptamani in urma. Ea a inceput aceasta cercetare in SUA, in anul 2008. A fost apoi cooptata intr-un proiect mai mare de Charles Vacanti, de la un spital din Boston.

Expertii sunt de parere ca o asemenea descoperire poate ajuta la vindecarea unor afectiuni grave precum maladia Parkinson si bolile de inima.

In plus, celulele stem obtinute astfel au capacitatea de a ajuta la regenerarea organelor bolnave. Cu toate ca nu este nevoie sa fie obtinuti embrioni din aceste celule, oamenii de stiinta spun ca tehnica poate fi folosita in viitor in acest scop.

Mai mult, vestea foarte buna pentru doctori este ca aceste celule pot fi transformate in orice tip de tesut animal, inclusiv in celule care pot produce sperma si ovule. Acestea se numesc celule stem pluripotente si pot inaugura o noua era in medicina si pot fi obtinute din sangele sau chiar din pielea pacientului.

Potrivit sursei citate, cei care au facut descoperirea fac parte dintr-o echipa de specialisti japonezi si americani.

Expertul Robert Lanza, de la laboratorul Adevanced Cell Technology, din Massachusets, SUA, spune ca, daca tehnica va putea fi aplicata la oameni, ea va schimba radical medicina. Cei care au studiat acest proces au anuntat ca el functioneaza la fel si in cazul oamenilor.

Articolul pe aceasta tema a aparut in revista „Nature”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O descoperire recenta ar putea eradica multe boli grave

Lasă un răspuns