Dieta 5:2, o dieta revolutionaraUn comentariu

Publicat in:
Etichete: 2 zile, cura de slabit, Dieta 5:2, dieta de slabit, in ce consta, Michael Mosley, pareri

O noua cura de slabire, denumita simplu „dieta 5:2” cucereste din ce in ce mai multi adepti in Marea Britanie si SUA pentru ca ii lasa pe oameni sa manance orice vor, insa doar 5 zile din 7, scrie Reuters, citata de Agerpres. Aceasta dieta a fost conceputa de jurnalistul medical Michael Mosley si de jurnalistul Mimi Spencer si ii lasa pe cei care o urmeaza sa manance orice vor si cat vor timp de cinci zile, dar sa nu depaseasca mai mult de 600 calorii pe zi in urmatoarele doua.

Dieta 5:2 - The Fast Diet

Dieta 5:2 - The Fast Diet

Cartea lor poarta denumirea „The Fast Diet” si se afla pe primul loc in topul celor mai vandute carti din marea Britanie si SUA in acest an, fiind reeditata de peste 10 ori.

Michael Mosley sustine ca aceasta dieta se bazeaza pe studiile unor cercetatori britanici si americani care au ajuns la concluzia ca posturile intermitente ii ajuta pe oameni sa piarda mai multe grasimi, sporesc sensibilitatea insulinei si diminueaza colesterolul, ceea ce duce si la o scadere a riscului de imbolnaviri cardiovasculare si de diabet.

Mosley a incercat acest regim in luna august 2012, in cadrul unui program stiintific la televiziunea BBC cu titlul „Eat, Fast, Live Longer” (Mananca, posteste, traieste mai mult), dupa ce analizele medicale ii indicau un nivel prea ridicat al colesterolului si al zaharului din sange. A fost uimit de rezultatele pe care le-a obtinut. „Am inceput perioadele intermitente de post in urma cu un an, am pierdut 8 kilograme in timp de 3 luni, iar analizele mele de sange au revenit in limitele normale”, a declarat Mosley pentru Reuters.

In urma succesului inregistrat de aceasta metoda, Mimi Spencer a inceput o colaborare cu dieteticianul Sarah Schenker, colaborare in urma careia a fost publicata in luna aprilie cartea „The Fast Diet Recipe Book” (Cartea de retete pentru dieta de post), carte ce contine 150 de retete de alimente ce contin mai putin de 300 de calorii.

In ce consta?

Cele doua zile de post din cadrul Dietei 5:2 presupun hrana care sa nu depaseasca limita superioara de 600 de calorii pe zi – aproximativ un sfert din volumul de calorii de care are nevoie un adult sanatos. Meniul de „post” al unei persoane care tine acest regim poate arata in felul urmator: doua oua fierte la micul dejun, gratar de pui si salata verde la pranz si peste cu taitei din orez la cina, fara a bea altceva in afara de apa, cafea neagra (fara zahar sau lapte) sau ceai.

Michael Mosley sustine ca succesul acestei diete se bazeaza pe faptul ca este foarte atractiva din punct de vedere psihologic (pentru ca oamenii pot sa posteasca mai usor 2 zile daca stiu ca apoi vor reveni timp de cinci zile la meniul lor obisnuit) si conduce la o pierdere treptata si constanta in greutate – cu o medie saptamanala de 0,46 kilograme pentru femei si usor mai mult pentru barbati.

Pareri despre dieta 5:2

Daca ai urmat si tu dieta 5:2, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta 5:2, o dieta revolutionara

Un comentariu

  1. Elena

    Dieta 5:2 e buna. Am slabit 2 kg cu ea in prima saptamana . E dificila in prima saptamana dar dupa, te obisnuiesti.

Lasă un răspuns