Se pot evita bolile de inima si diabetul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de inima, diabet, evitare diabet, evitarea bolilor de inima, prevenire, preventie, sanatate

Obiceiurile cotidiene pot face diferenta atunci cand vine vorba de bolile de inima si de diabet. Un studiu recent facut in Marea Britanie ne ofera o solutie simpla pentru a le evita.

Astfel, miscarea zilnica are darul de a ne feri de astfel de afectiuni. Ceea ce poti face este sa mergi pe jos sau sa folosesti bicicleta atunci cand te duci la serviciu.

Expertii din Marea Britanie au studiat 20.000 de persoane pentu a vedea ce risc prezinta ele de a face astfel de afectiuni.

Persoanele care au facut activitate fizica in drumul lor spre birou au prezentat un risc cu 20% mai mic de a deveni obezi si un risc cu 17% mai mic de a avea hipertensiune arteriala.

Tratament boli de inima si diabet

Tratament boli de inima si diabet

Dintre persoanele studiate, in cazul in care toti ar fi facut efort fizic, situatia ar fi fost diferita in privinta sanatatii lor.

Din cei aproape 14.000 de indivizi care au mers cu masina proprie, 156 nu ar mai fi facut diabet, 437 nu ar mai fi devenit obezi si 338 nu ar mai fi avut probleme cu hipertensiunea arteriala.

In acest fel ar fi stat lucrurile in cazul in care ei ar fi ales sa mearga mai mult pe jos sa cu bicicleta spre locul de munca.

Miscarea ne ajuta sa ardem mai multe calorii si scade numarul de ore de sedentarism din fiecare zi.

Potrivit studiului citat, situatia este alarmanta mai ales in cazul celor care stau mult la birou. In plus, trebuie evitata mancarea fast-food, caci ea creste acest risc, spune expertul american in nutritie Roger E. Adams.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Se pot evita bolile de inima si diabetul?

Lasă un răspuns