Studiu: Prea mult somn imbatraneste creierul0 Comments

Publicat in:
Etichete: creierul, imbatranirea creierului, necesarul de somn, persoane in varsta, somn, somnul, varstnici

La fel ca somnul insuficient, si cel in exces este periculos, mai ales in cazul persoanelor in varsta. Conform oamenilor de stiinta, prea mult somn imbatraneste creierul cu aproximativ 2 ani, majorand in acest mod riscul de dementa.

Somnul si imbatranirea creierului

Somnul si imbatranirea creierului

In cazul varstnicilor, 7 ore de somn reprezinta „necesarul” de odihna.

Potrivit cercetatorilor, mai mult sau mai putin de atat, cat si o calitate proasta a somnului afecteaza sanatatea si maresc riscul aparitiei bolilor de inima, dar si a diabetului.

Expertii mai spun ca problemele de somn duc la declin cognitiv sever pe termen lung, arata un studiu realizat pe 15.000 de subiecti cu varsta de peste 70 de ani.

Imediat dupa ce subiectii au fost supusi unor teste cognitive, s-a descoperit ca persoanele care dormeau 5 ore sau mai putin pe noapte aveau parte de un declin cognitiv accentuat, la fel ca si cele care dormeau mai mult de 9 ore.

Sursa citata mai scrie ca un al doilea studiu ale carui rezultate au fost prezentate recent la o conferinta internationala pe tema Alzheimerului, sustinuta la Vancouver, a aratat si el ca somnul de pranz, cel din timpul zilei, duce la declin cognitiv si, in cele din urma, la dementa.

In cadrul acestei cercetari, cei 4.900 de siubiecti au fost monitorizati timp de 8 ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Prea mult somn imbatraneste creierul

Lasă un răspuns