Pericolele pentru sanatatea creierului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete: exercitii fizice, munca, pericole, sanatatea creierului, sanatatea mentala, somnul

Se cunoaste faptul ca mintea umana este receptiva si sensibila la tot ceea ce se petrece in jurul nostru. Unele evenimente si obiceiuri zilnice au un impact puternic asupra sanatatii noastre mentale.

Evenimentele majore ale vietii influenteaza sanatatea creierului uman, insa nu sunt de ignorat nici obiceiurile zilnice pe care le avem.

Somnul, consumul de alcool, precum si felul in care gandim pot avea un efect negativ asupra mintii. Iata care sunt cele mai mari pericole zilnice din acest punct de vedere.

Pericole pentru sanatatea creierului

Pericole pentru sanatatea creierului

Exercitiile fizice

In cazul in care vei evita exercitiile fizice, atunci ar trebui sa te mai gandesti. In afara formei fizice bune, acestea iti influenteaza si dispozitia. Exercitiile fizice te pot ajuta sa reduci intensitatea simptomelor depresiei si anxietatii. Pentru inceput, poti sa iti stabilesti un program de exercitii zilnice de 15-20 de minute, perioada in care poti merge pe jos.

Somnul

Expertii spun ca lipsa somnului aduce numeroase deservicii sanatatii noastre. Printre primele reactii ale corpului se numara starea de iritare si stresul. Daca cineva are probleme cu somnul o perioada lunga de timp, acea persoana poate avea si o depresie sau o afectiune legata de anxietate.

Solutia este sa facem din somn o prioritate si sa limitam cantitatea de cafeina pe care o consumam.

Munca in exces

Daca nu ai o masura in privinta orelor zilnice de munca, atunci poti dezvolta probleme psihice grave. Cercetatorii britanici au facut un studiu in 2011 prin care au aratat ca persoanele care muncesc peste 11 ore pe zi isi dubleaza riscul de a face depresie.

Solutia este sa te gandesti bine la prioritatile si valorile pe care le ai.

Perfectionismul

Daca vei incerca tot timpul sa atingi standarde foarte greu de atins, atunci vei fi dezamagit cu siguranta. Perfectionismul a fost pus in legatura cu multe probleme mentale, printre care se gasesc depresia, anxietatea si tulburarile legate de alimentatie.

Solutia oferita de specialisti este aceea de a-ti stabili scopuri usor de atins, acceptand greselile pe care le faci si invatand din ele.

Gandurile obsesive

In cazul in care te gandesti in mod insistent la ceva, creierul va reactiona negativ fata de o asemenea stare. Respiratia si bataile inimii se vor accelera, iar corpul va elibera doi hormoni ai stresului numiti adrenalina si cortizol. Acestia au un efect negativ asupra sanatatii corpului.

Cel mai bine este sa eviti astfel de tipare de gandire!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pericolele pentru sanatatea creierului tau

Lasă un răspuns