Adevarul despre suplimentele cu vitamine0 Comments

Publicat in:
Etichete: adevar, administrare, mituri, pastile, suplimente, suplimente de vitamine, suplimente vitamine, suplimentele cu vitamine, suplimentele de vitamine, vitamine

Nutritionistii spun ca este ideal sa ne procuram din alimentatie nutrientii de care corpul nostru are nevoie. Este impamantenita parerea gresita ca suplimentele cu vitamine sunt esentiale pentru sanatatea noastra.

Suplimentele de vitamine

Suplimentele de vitamine

Iata 6 adevaruri pe care ar trebui sa le stiti despre suplimentele cu vitamine inainte de a le cumpara.

1. Suplimentele nu inlocuiesc mancarea

Produsele alimentare contin o combinatie de nutrienti care „lucreaza” impreuna pentru mentinerea sanatatii. Astfel, in cadrul unei alimentatii echilibrate, astfel de nutrienti se completeaza. Cu toate ca aceste suplimente de sinteza contin multi dintre nutrientii din hrana, nu face greseala de a crede ca nu mai ai nevoie de portia zilnica de fructe si de legume daca iei astfel de pilule.

2. Pot duce la supradozare

Chiar daca nutrientii sunt importanti, este nevoie sa luati de doza potrivita. Daca sunt in exces, nutrientii pot duce la toxicitate. De exemplu, vitamina A se poate acumula in corp daca se depaseste doza zilnica recomandata. Excesele se manifesta prin simptome precum durere de cap, piele uscata, dureri de articulatii si afectarea sistemului osos.

3. Au efecte adverse cateodata

Suplimentele cu vitamine pot avea efecte adverse, printre acestea numarandu-se crampele la stomac si cresterea in greutate.

Pot reactiona cu alte medicamente, cum ar fi un exces de vitamina K, care poate afecta tratamentul cu anticoagulante. De aceea, persoanele care urmeaza diverse tratamente trebuie sa isi anunte medicul daca iau suplimente nutritive.

4. Nu toate sunt supuse reglementarilor

Unele state au standarde alimentare si de producere a medicamentelor, insa altele nu au astfel de norme. Aceasta din urma situatie nu inseamna ca nu exista controale stricte referitoare la controlul pilulelor, pulberilor, capsulelor sau tabletelor. In cazul in care apare o contaminare, pot surveni probleme de sanatate, asa ca este recomandat ca suplimentele sa fie cumparate de la o sursa de incredere.

5. In reclame, suplimentele arata ca pot face mai mult decat in realitate

Multi producatori de suplimente isi fac reclama bazandu-se pe studii ce pot fi puse la indoiala. De exemplu, eficienta glucozaminei in imbunatatirea sanatatii articulatiilor este neconcludenta.

6. Nu sunt cu adevarat necesare?

Medicul este cel care recomanda administrarea suplimentelor cu vitamine. Cateva dintre situatiile in care acestea sunt necesare sunt: carenta de vitamine si minerale, sarcina, probleme cu greutatea, dietele restrictive, riscul de osteoporoza, regimul vegetarian, donare de sange, probleme medicale care afecteaza absorbtia nutrientilor.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Adevarul despre suplimentele cu vitamine

Lasă un răspuns