Lectii de sanatate din intreaga lume0 Comments

Publicat in:
Etichete: china, corp, dieta, dureri, japonia, lectii, sanatate

Sanatate

Sanatate

Obezitatea reprezinta o boala care se raspandeste in mod rapid in intreaga lume, provocand o multime de alte afectiuni odata cu trecerea anilor. Din aceasta cauza, trebuie luate masuri cat mai rapide, astfel incat sa iti schimbi radical stilul de viata.

Daca ai avea rabdarea sa fii atent la obiceiurile culinare din diverse culturi ale lumii, ai afla o multime de idei care te-ar ajuta sa traiesti mai sanatos, sa previi obezitatea si bolile asociate acesteia, conform Huffington Post:

Importanta micului dejun

De exemplu, in Marea Britanie toata lumea mananca micul dejun, fiind cea mai importanta masa a zilei, dupa cum spune endocrinologul Daniela Jakubowicz.

Nutritionistii spun ca nu prea conteaza cate calorii consumi atunci, caci oricum le vei arde pe durata zilei, spre deosebire de cele pe care le primesti mai pe seara.

Daca mananci mai mult dimineata, vei avea o pofta mai redusa in restul zilei, ceea ce te poate ajuta sa slabesti 7 kilograme intr-un an, fara alte metode. Conteaza foarte mult si ce alegi sa consumi, caci cu cat sunt mai sanatoase si naturale alimentele, cu atat iti va fi mai bine.

Astfel, iti poti imbunatati memoria si capacitatea de concentrare cu pana la 40 de procente. Daca nu ai timp dimineata, pregateste-ti de cu seara masa si tine-o in frigider.

India: ar fi bine sa mergi cat mai mult pe jos

In medie, o femeie din India merge pe jos cate 9,6 kilometri pe zi, doar pentru a ajunge in locurile unde are nevoie. Urmarea este ca un procentaj extrem de mic din populatia Indiei are probleme de obezitate.

Incearca sa mergi pe jos o ora pe zi si vei avea parte de efecte spectaculoase, crescandu-ti viteza cu care slabesti cu 50%, dupa cum spun cercetatorii de la Universitaea din Chicago. Indienii te mai invata si cat de bune pot fi mirodeniile intr-o cura de slabire, aici exceland turmericul, ghimbirul, ardeiul iute si tot ce e picant, caci stimuleza zone ale creierului care iti taie din pofta de mancare.

China: renunta la alimentele congelate

In ciuda pachetelor congelate pe care le gasesti in magazine, majoritatea provenind din China, in aceasta tara locuitorii procedeaza invers, consumand totul cat mai proaspat, in acest fel beneficiind si de cat mai multe vitamine.

Chinezii consuma carne pe peste oceanic sau de la pasari crescute organic, nu fortat, oua de aceeasi natura si nuci. Hrana neprocesata are multe minerale, grasimi sanatoase si amelioreaza apetitul. Vei scapa de zahar adaugat fara mila in mancare, grasimi ucigase si alte chimicale.

Grecia: fa bine si consuma ulei de masline si vin

Un grec consuma 26 de litri de ulei extra virgin pe an si cam tot aceeasi cantitate de vin. Daca crezi ca aceasta este reteta perfecta de ingrasare, afla ca adevarul este tocmai pe dos. Alcoolul face muschii sa fie mai sensibili la insulina, un hormon care ii ajuta sa absoarba si sa arda zaharul inainte ca organismul sa il transforme in grasime.

Aceste alimente iti micsoreaza talia cu cativa centimetri in decursul unui an, in cazul in care consumi 1-2 linguri de ulei pe zi si cate un pahar de vin.

Germania: consuma cartofi

Germanii reprezinta cei mai entuziasmati consumatori de cartofi, 9 din 10 oameni apreciindu-i. Acestia sunt bogati in triptofan, un aminoacid care creste productia serotoninei. In plus, fibrele lor incetinesc digestia, mentinand senzatia de satietate de 3 ori mai mult timp decat painea alba, dupa cum spun cercetatorii din Toronto.

Daca mananci cartofi in mod regulat, gatiti fara unt sau fara sa fie prajiti, poti slabi 6 kilograme intr-un an.

Japonia: ar fi bine sa dormi cateva minute ziua

Desi sunt extrem de grabiti, japonezii gasesc aproape in fiecare zi timp sa doarma cate 20-30 de minute, odihna ajutand organismul sa arda mai repede grasimile.

Cand un om este obosit, are tendinta sa consume mai multa mancare, in speranta ca va obtine un plus de energie, consumand cu 15% mai multe calorii decat in mod normal. In momentul in care esti extenuat, metabolismul incetineste, producand grelina, un hormon care duce la ingrasare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Lectii de sanatate din intreaga lume

Lasă un răspuns