Alimente cu efecte benefice asupra inimii tale2 comentarii

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente pentru inima, alimente sanatoase, atac vascular, boli, boli de inima, regim

Alimente pentru inima

Alimente pentru inima

Bolile de inima fac numeroase victime in randul populatiei, insa ele pot fi prevenite. Mai mult, atat accidentul vascular cerebral (AVC), cat si infarctul miocardic pot fi prevenite cu ajutorul unor alimente.

Somonul si alti pesti precum sardinele si macroul sunt cele mai bune specii marine ce lupta impotriva bolilor de inima.

Alimente pentru inima – Pestele

Pestele contine cantitati mari de acizi grasi omega-3 si reduce riscul de aritmie cardiaca, respectiv bataile neregulate ale inimii si ateroscleroza. In plus, acestea scad nivelul trigliceridelor din sange. Expertii recomanda consumul de peste gras de cel putin doua ori pe saptamana.

Alimente pentru inima – Afinele si capsunile

Afinele, dar si capsunile sunt sanatoase pentru inima ta. Potrivit unui studiu recent, femeile cu varsta intre 25 si 42 de ani care au mancat mai mult de trei portii de afine si capsuni pe zi au avut un risc cu 32% mai mic de a suferi un atac de cord. Specialistii afirma ca efectul pozitiv se datoreaza substantelor din ele numite antocianine si flavonoide.

Acestea sunt antioxidanti care pot scadea tensiunea arteriala si dilata vasele de sange. Antocianinele confera plantelor culoarea rosie si albastra.

Alimente pentru inima – Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este foarte indicata pentru combaterea bolilor de inima. Mai multe studii au aratat faptul ca ciocolata neagra poate face bine inimii, ea avand capacitatea de a reduce riscul in cazul persoanelor care sunt predispuse afectiunilor cardiace. Acest efect benefic este dat doar de ciocolata neagra, cea cu continut de cacao de minim 60-70%.

Ciocolata neagra contine polifenoli care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si previne aparitia cheagurilor de sange si inflamatia. Din pacate, ciocolata cu lapte sau alte batoane de ciocolata nu fac bine inimii.

Citricele

Citricele sunt si ele foarte indicate pentru inima. Femeile care consuma cantitati mari de flavonoide din portocale si grepfruit au un risc cu 19% mai mic de a suferi un accident vascular cerebral cauzat de un cheag de sange, arata studiile.

Citricele sunt bogate in vitamina C, aceasta fiind legata de un risc mic de boli de inima. Trebuie evitate insa sucurile de citrice care contin zahar adaugat.

Alimente pentru inima – Cartofii

Cartofii reprezinta un castig adus inimii. Ei contin mult potasiu, acesta ajutand la scaderea tensiunii arteriale. In plus, cartofii au in ei multe fibre, ceea ce duce la scaderea riscului de boli de inima.

Alimente pentru inima – Rosiile

Rosiile sunt bogate in potasiu. In plus, ele sunt bogate si in antioxidantul numit licopen. El ne ajuta sa scapam de colesterolul rau din sange, mentine vasele de sange deschise si scade riscul de infarct miocardic. Rosiile au in ele putine calorii si o cantitate mica de zahar, ceea ce le recomanda pentru o dieta sanatoasa.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente cu efecte benefice asupra inimii tale

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns