Bauturile dietetice, la fel de periculoase ca drogurile0 Comments

Publicat in:
Etichete: bauturi, bauturile dietetice, dantura, dietetice, femeie, sanatate

Expertii sustin ca trebuie sa avem mare atentie atunci cand consumam bauturi dietetice, din diferite motive. Asta pentru ca sanatatea dintilor este afectata grav de sucurile dietetice pe care le consumam.

Efecte bauturi dietetice

Efecte bauturi dietetice

O cercetare recenta din domeniul medicinei dentare arata ca pericolul este similar cu cel pe care il are metamfetamina asupra sanatatii orale.

Doctorul Mohamed Bassiouny, profesor care activeaza in domeniul restaurarii dentare, la o facultate de medicina din Philadelphia, spune ca bauturile carbogazoase influenteaza in mod grav sanatatea dintilor nostri, potrivit NY Daily News.

Medicul a studiat o femeie de 30 de ani care a consumat doi litri de cola dietetica zilnic, timp de trei ani si a ajuns la concluzia ca dintii ei erau la fel de nesanatosi ca ai unei persoane dependente de metamfetamina.

Bauturile dietetice va pot lasa fara dantura

Medicul a constatat ca din cauza consumului de bauturi dietetice, dintii femeii monitorizate erau erodati, iar posibilitatea de a-i mai putea restaura era aproape nula. Din aceasta cauza, pacientei lui Mohamed Bassionouy i s-a implantat o dantura artificiala totala.

Exisat insa si alte pareri in aceasta directie. Cu toate acestea, un organism american in domeniu (American beverage Association) a emis un comunicat de presa in care precizeaza ca o comparatie intre efectul sucurilor dietetice si cel al metamfetaminei este una foarte nepotrivita.

Expertii organismului din SUA mentioneaza faptul ca femeia supusa acestui studiu, efectuat de profesorul din Philadelphia, nu a fost la dentist timp de 20 de ani, iar bautura consumata de ea nu a fost singurul factor care i-a influentat negativ sanatatea dintilor, ci modul sau de viata si faptul ca nu isi efectua verificarile stomatologice anuale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bauturile dietetice, la fel de periculoase ca drogurile

Lasă un răspuns