Arsurile la stomac – Cum scapati de ele?Un comentariu

Publicat in:


Arsurile la stomac sunt simptome ale refluxului gastrointestinal, dar acestea ar putea ascunde alte afectiuni periculoase.

Simptomele apar atunci cand sucurile intestinale urca in esofag. Enzimele care ajuta la digestie impreuna cu sucurile gastrice intalnesc hrana din stomac iar, in unele cazuri, sfincerul esofagian nu se inchide la loc si, astfel, permite urcarea sucurilor intestinale in esofag. Ajunse in esofag, cauzeaza asa numitele arsuri la stomac.

Arsurile la stomac

Arsuri la stomac

Arsurile la stomac – Simptome

  • tuse
  • raguseala
  • regurgitare
  • tendinta de curatare permanenta a gatului

Ca sa scapati de aceste arsuri ale stomacului ar trebui sa identificati cauzele pentru care sfincerul esofagian nu functioneaza asa cum ar trebui.

Iata cateva exemple:

Alcoolul si tutunul sunt vicii care maresc aciditatea din stomac. Ca sa nu aveti probleme cu arsurile, ar trebui sa renuntati la fumat si sa consumati alcool doar ocazional.

Persoanele care sunt supraponderale se confrunta foarte des cu aceste arsuri. Grasimea abdominala ar trebui data jos prin exercitii zilnice si printr-o alimentatie sanatasa.

Cina trebuie luata cu cel putin 3 ore inainte de a va intinde in pat. Mesele neregulate si luate tarziu pot sa genereze arsuri la stimac.

Cum scapati de arsurile la stomac?

Iata si cateva sfaturi pentru a putea scapa de aceste neplaceri:

In primul rand, aveti grija de alimentatia dvs. Evitati grasimile, chipsurile, carnea tocata, alcoolul. sosurile pentru salate, mancarea fast-food, citricele, sucul de rosii, ceapa, bauturile carbogazoase si prajelile.

O lingurita de bicarbonat de sodiu diluata in apa plata reduce efectele arsurilor.
Faceti multa miscare si mestecati guma. Ea are ca efect inlaturarea arsurilor la stomac prin crearea salivei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Arsurile la stomac – Cum scapati de ele?

Un comentariu

  1. Sandu Marian

    Cei care iau bicarbonat de sodiu nu fac decît să-și agraveze situația, lucru dovedit de cele mai recente studii. Rezultate imediate, în mai puțin de 5 minute, dau comprimatele de lucernă.

Lasă un răspuns