Terapii alternative – homeopatia2 comentarii

Publicat in:
Etichete: homeopatie, medicament, Tratament

Homeopatia este un sistem holistic de medicina alternativa elaborat de medicul german Samuel Hahnemann.

Un aspect definitoriu al acestui tip de terapie este faptul ca ia in calcul  fizicul si psihicul pacientului, predispozitia ereditara, mediul si modul de viata, precum si alimentatia persoanei respective.

Dezvoltarea homeopatiei

Traducand o carte despre un medicament derivat din scoarta de chinina si folosit in tratamentul malariei, Hahnemann a observat ca extractul acestei plante trata aceleasi simptome pe care consumul sau le-ar fi produs unei persoane sanatoase. Hahnemann a decis ulterior sa experimenteze, administrandu-si chinina si studiind efectele malariei.

Medicul german a observat ca daca isi administra o doza diluata de chinina, toate aceste manifestari dispareau. Experimentele ulterioare i-au confirmat medicului principiul conform caruia o substanta ce cauzeaza simptomele unei boli poate trata cu succes aceleasi simptome daca este administrata intr-o formula diluata. Hahnemann a denumit acest principiu legea similitudinii.

De asemenea, medicul a sesizat ca fiecare individ reactioneaza diferit la tratament, in functie de propriile sale caracteristici – de aici rezultand un alt principiu definitoriu al homeopatiei, acela al tratarii strict individualizate a fiecarui pacient.

Consultatia homeopatica

Pentru a oferi un tratament corect, un medic homeopat face o serie de investigatii foarte detaliate: informatii despre starea de sanatate a pacientului si a rudelor sale, temperamentul, preferintele, modul de viata al pacientului, regimul sau – toate acestea putand avea influente majore asupra starii sale de sanatate.

Pentru a gasi remediul adecvat, specialistul trece in revista toate simptomele cunoscute impreuna cu o lista a celor mai indicate medicamente. Se realizeaza o diagrama luand in calcul fiecare simptom pentru a obtine o imagine completa asupra cazului si pentru a afla ce medicament este cel mai potrivit pentru pacient.

Remediile homeopatice

Remediile homeopatice sunt realizate din substante (animaliere, vegetale si minerale) despre care s-a demonstrat ca stimuleaza actiunile curative. Remediile sunt preparate etapa cu etapa si diluarea substantelor in proportii extrem de mici reprezinta o caracteristica unica a homeopatiei, protejand totodata impotriva toxicitatii si a efectelor adverse.

Remediile homeopatice actioneaza mai degraba la un nivel energetic decat unul biochimic, stimuland capacitatea de vindecare si imunitatea organismului. Sunt compatibile cu medicatia conventionala.

Substantele puternic mirositoare (cafeaua, camforul, menta) nu trebuie consumate in timpul tratamentelor homeopatice, intrucat pot actiona ca antidot al remediilor. Fumatul este de asemenea complet contraindicat.

 

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Terapii alternative – homeopatia

2 comentarii

  1. Leo Taxil

    Homeopatia este  o componenta „mai elevata” din sacul prostiei omenesti, alaturi de astrologie, horoscop, superstitie, radiestezie, bioenergie, si alte asemenea aberatii create pentru mintile naivilor si ignorantilor, care n-au prea avut note mari la disciplinele stiintifice in scoala pimara.

Lasă un răspuns