Obligatoriu Propolis in dieta. Afla de ce!0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli, dieta, naturist, propolis, propolisul, Tratament, tratament naturist

Propolis

Propolis

Propolis in dieta? Cum sa ne tratam cu propolis si in ce afectiuni e recomandat propolisul?

Un tratament naturist cu propolis este un remediu eficace si rapid in multe boli, cu actiuni complexe si rapide. Afla totul despre propolis din acest articol!

Propolis – Generalitati

Despre propolis se stie de mai bine de 5000 de ani ca este un bun cicatrizant, antiinfectios, antitumoral si chiar conservant. Introdus in dieta zilnica, propolisul poate fi un excelent tratament naturist pentru multe boli grave.

Dar ce este propolisul?

Propolisul este o substanta cleioasa, puternic aromata, divers colorata, foarte complexa (peste 200 de substante cunoscute au fost semnalate in componenta propolisului). Propolisul este un extraordinar complex de substante organice.

Exista doua tipuri de propolis: propolis superior si propolis inferior.

Propolisul superior e format in proportie de 70% din sucuri protective din mugurii copacilor si din secretii faringiene ale albinelor si 30% din ceara si polen.

Propolisul inferior e format in proportie de 30% din sucuri protective din mugurii copacilor si din secretii faringiene ale albinelor si 70% din ceara si polen.

Propolis – Prezentare

In farmacii, propolisul apare in mai multe tipuri de preparate. Il putem gasi sub forma de unguent, spray, ovule si supozitoare cu propolis (si miere, uneori), pudra antiseptica cu propolis, tablete cu miere si propolis, produse stomatologice cu propolis, tincturi cu propolis, picaturi cu propolis si chiar produse cosmetice sau de igiena cu propolis.

Propolis – Actiuni terapeutice

Gratie complexitatii compozitiei propolisului, produsele sau preparatele din propolis constituie un tratament naturist excelent in multe boli atunci cand sunt introduse in dieta.

Propolisul are actiuni terapeutice atat generale cat si specifice.


Printre actiunile generale se numara actiunile: antiinfectioasa, dezinfectanta, antivirotica, antifungica (impotriva ciupercilor), anestezica, antialgica (calmeaza durerile), antialergice, cicatrizanta, antitoxica, intaritoare, regeneratoare, conservanta si dezodorizanta. Deasemenea, combate cu succes tumorile.

Printre actiunile specifice ale propolisului se numara actiunile: antinodulara (combate nodulii tumorali), antiastmatica,
vasoconstrictoare si hipotensiva. Acestea sunt dovedite doar in unele cazuri, nu 100%. Tot in unele cazuri putem recurge cu succes la un tratament naturist cu propolis in cazul cancerului, tuberculozei si ulcerului gastric sau duodenal.

Propolis – Indicatii terapeutice

Complexitatea propolisului explica utilitatea lui in aproape toate bolile. Indicatiile tratamentelor cu propolis sunt clasate in functie de actiunile terapeutice si se pot grupa in trei clase, in functie de rezultatele lor.

  • Rezultate repetat confirmate, foarte bune, in caz de:
    • afectiuni ale aparatului respirator: rinita, polipi nazali, rinofaringita, deviatie de sept nazal, amigdalita, faringita, laringita, traheobronsita, bronsita, astm bronsic, abces pulmonar, tabagism;
    • afectiuni ale aparatului digestiv (tratamentul naturist are rezultate excelente, vindecarea producindu-se in 3 – 7 zile): stomatita aftoasa, herpes, zona zoster, zabaluta, glosita (inflamatii ale limbii), candidoza, spasm esofagian, gastrita, gastroduodenita, enterita, colita, rectocolita, hemoroizi, ulcer, colibaciloza, diaree cronica;
    • afectiuni ale aparatului renal: nefrita, pielonefrita, cistita, uretrita;
    • afectiuni ale aparatului genital masculin: orice infectie genitala;
    • afectiuni ale aparatului genital feminin: anexita, metrita, cervicita, colpita, vaginita, vulvita, mastita, rani cervicale, polipi, tricomonaza, micoza, frigiditate;
    • afectiuni nervoase: suprasolicitare, stress, imbatranire;
    • afectiuni ale sistemului endocrino – metabolic: gusa endemica, mastoza, tetanie, exces de foliculina;
    • plagi si infectii rebele (aplicare directa): ulcer varicos, degeraturi, arsuri, furuncule, bataturi, flegmon;
    • afectiuni reumatismale: lumbago, lombosciatica, artrita
    • afectiuni dermatologice: acnee, pitiriazis, psoriazis, ciuperci, iritatii la sugari.

     

     

     

  • Rezultate bune, insa nu 100% confirmate: adenom benign (de prostata, de tiroida), fibrom uterin, tabagism, alcoolism, intoxicatii cu diverse substante, hipertensiune arteriala, hipoacuzie.
  • Studii si teste in desfasurare in vederea tratarii unor boli ca: diverse forme de cancer, tuberculoza osoasa, infectii cu proteus vulgaris, colibaciloza, septicemie.

Propolis – Contraindicatii

Propolisul poate avea actiuni toxice la bolnavii care sufera de afectiuni cardiace grave, afectiuni hepatice grave sau afectiuni renale grave. In plus, din cauza actiunii vasoconstrictoare pe care o are propolisul, el nu se recomanda in anumite boli cardiovasculare (cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca, arterita, hipertensiune arteriala), in boli renale cu insuficienta si in icter hepatic.

Deasemenea, tratamentul naturist cu propolis este contraindicat in alergiile la produsele apicole.

Propolis – Mod de administrare

Tratamentul cu propolis se incepe cu doze mici pentru a verifica daca nu exista vreo alergie sau intoleranta la acest produs. In general, dozele indicate fiecarei afectiuni in parte sunt indicate pe prospectul preparatului cu propolis. Cereti, totusi, si sfatul medicului!

Propolis – Termen de valabilitate

Chiar si in conditii medicinale de recoltare, preparare si conservare, propolisul isi pierde activitatea utila in 6 – 12 luni. Chiar daca pe prospect apare o valabilitate de pana la 2 – 3 ani, e posibil ca preparatul sa nu mai aiba efectul scontat, chiar daca nu este expirat.

In concluzie, putem spune ca propolisul este extrem de benefic in orice dieta.

Un tratament naturist cu propolis, daca este urmat cum trebuie si la recomandarea medicului, va poate trata de boli care poate nu cedeaza la tratamentele clasice ale medicinei traditionale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Obligatoriu Propolis in dieta. Afla de ce!

Lasă un răspuns