Cum scapi de sindromul colonului iritabilUn comentariu

Publicat in:
Etichete: balonare, cauze, colonul iritabil, constipatie, dieta, leacuri, medic, riscuri, sindrom de colon iritabil, Sindromul colonului iritabil, tratamente acasa

Te balonezi dupa masa? Ai frecvent stari de disconfort din cauza tranzitului intestinal? Este posibil sa suferi de sindromul colonului iritabil.

Iata, in continuare, cum putem ameliora aceasta stare.

Colon iritabil

Colon iritabil

Sindromul colonului iritabil este una dintre cele mai frecvente situatii intalnite. Sindromul colonului iritabil reprezinta o afectiune gastrointestinala, iar studiile arata ca circa 25% din populatia Europei (mai ales femeile) se confrunta cu aceasta problema. Multe dintre aceste persoane aleg sa se „trateze” singure cu medicamente care sa amelioreze crampele abdominale, constipatia sau diareea. Insa, acestea nu reprezinta o solutie deoarece cauza, adica problema de fond, ramane.

Viata sedentara si alimentatia nu tocmai potrivita creeaza una dintre cele mai mari probleme legate de tranzitul intestinal. Poate ca putini dintre noi stim ca toxinele acumulate in aceste intestine fac viata un chin. Acestea duc, in stadii avansate, la declansarea cancerului de colon, o boala care afecteaza din ce in ce mai multe femei.

Care este cauza sindromului de colon iritabil?

Fenomenul de colon iritabil apare ca urmare a alterarii modalitatii (miscariilor) intestinale. Mai exact, este vorba de niste raspunsuri amplificate (contractii puternice), la stimuli de intensitate medie. Persoanele care sufera de acest sindrom au un intestin mai sensibil si mai predispus la contractii. Principalii stimuli care se fac vinovati sunt stresul emotional si mesele luate in graba sau prea copioase.

Factorii sindromului de colon iritabil sunt multipli:

  • excesul de grasimi,
  • alcoolul,
  • cafeaua excesiva,
  • indulcitorii artificiali pe baza de sorbitol.

Acesti indulcitori se gasesc in bomboane si guma de mestecat si in unele alimente (varza, brocoli, fasole).

Sindromul colonului iritabil se manifesta, de obicei, violent – balonari aparent fara motiv si durere acuta localizata in partea stanga.

La palpare, medicii vor simti gazele acumulate in zona. Odata cu eliminarea acestora, se potoleste si durerea. Pentru constipatie se recomanda consumul de fructe si legume bogate in fibre. Dar, tocmai aceste alimente sunt de evitat pentru a nu forma gaze. Pentru investigatii amanuntite se recomanda vizita le medic.

Tratamentul de acasa pentru colon iritabil

O dieta echilibrata si o cura de detoxificare intestinala vor elimina manifestarile violente ale acestui sindrom. Tocmai de aceea, chiar nu ar trebui sa consumati fructe si legume crude. Detoxificarea se face cu sucuri naturale de fructe. Beti intre 2-3 litri de lichide in fiecare zi.

In plus, folositi o infuzie cu amestec de frunze de menta uscata, de tei, coada soricelului si frunze de salcam. Beti 2-3 cani din acest amestec pe zi. Tratamentul medicamentos este indicat doar in forme grave, severe, de sindrom de colon iritabil.

Tratamentul colonului iritabil la medic

Conform specialistior, examenul de colonoscopie trebuie repetat la fiecare 3 ani, pentru a depista orice modificare la nivelul mucoasei intestinale. Totodata, aceasta investigatie este extrem de utila in eliminarea riscului depistarii cancerului intr-o faza avansata.

Leacuri pentru constipatie si balonare

Amestecati 100g. de miere cu 2 pahare de suc de mere si consumati-le de-a lungul unei zile. Tratati constipatia!

Amestecati 100g. de miere cu cateva linguri de tarate de grau si consumati pasta de-a lungul unei zile. Cura trebuie sa dureze o saptamana. Este buna pentru constipatie.

Cimbrisorul – consumat sub forma de ceai este un foarte bun absorbant al gazelor intestinale. Tocmai de aceea, inainte de masa, beti o cana de ceai de cimbrisor. La fel de bune sunt infuziile de chimen si busuioc, indulcite cu miere, niciodata cu zahar.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapi de sindromul colonului iritabil

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns