Daca mananci multe dulciuri, organismul tau are „gena foamei”Un comentariu

Publicat in:
Etichete: diete, dulciuri, organism, sanatate

Consumul de dulciuri

Consumul de dulciuri

Consumul de dulciuri – o problema genetica? Persoanele care consuma multe dulciuri pot gasi scuza chiar in zestrea lor genetica. Cercetatorii sustin ca in ADN-ul nostru exista o gena care ne face sa dorim mai multa mancare dulce si cu multa grasime.

Gena FTO exista in ADN-ul a jumatate din populatia planetei noastre, ea fiind descoperita cu doar cativa ani in urma, scrie news.com.au. Expertii stiau ca aceasta gena ii ingrasa pe oameni, insa nu cunosteau mecanismul prin care ea o face.

Un nou studiu a aratat ca gena respectiva ii face pe oameni sa simta mereu foamea, dar ea poate oferi si o noua varianta de lupta cu obezitatatea.

Consumul de dulciuri si grasimi – rezultatele studiului

Voluntarii folositi in cadrul studiului au fost testati pentru a se vedea nivelul hormonului numit grelina din sangele lor, el fiind ridicat inainte de masa si scazand brusc dupa ce oamenii mananca.

Mai trebuie spus ca acesti voluntari nu aveau gena respectiva in ADN-ul lor, iar in situatia celor care au gena FTO, grelina ramane la un nivel ridicat chiar si dupa ce ei mananca, consecinta fiind senzatia persistenta de foame. Oamenii de stiinta au folosit chiar si analize cu rezonanta magnetica nucleara facute creierului fiecarui voluntar.

Gena foamei si consumul de dulciuri

Acestia au observat ca „gena foamei” (FTO) se activeaza imediat la oamenii care o au chiar si doar daca ei se gandesc la mancare.

Se pare ca, totusi, unii oameni sunt programati sa manance mai mult. Coordonatoarea studiului, Rachel Batterham, de la University College, Londra, a precizat ca unii oameni sunt pur si simplu programati sa manance mai mult decat altii.

Ei au un nivel ridicat de grelina in corp, iar creierul raspunde mai mult la semnalul dat de acest hormon.

Sfaturi pentru a evita consumul de dulciuri

Daca vrem sa lupte impotriva acestui efect, expertii ne sfatuiesc:

  • sa facem sport,
  • sa mancam alimente cu multe proteine sau
  • sa mergem la doctor pentru a cere medicatia adecvata acestei probleme.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Daca mananci multe dulciuri, organismul tau are „gena foamei”

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns