Dieta cu putine glucide – Recomandari0 Comments

Publicat in:
Etichete: afine, alimente, balonare, beneficii, ciocolata neagra, dieta cu glucide, diete, flavonoizi, gaze, putine glucide, scortisoara

Daca doriti sa aveti o dieta zilnica din care sa faca parte cat mai putine glucide, trebuie sa apelati la cateva alimente care aduc multe beneficii sanatatii prin proprietatile lor deosebite.

Dieta cu putine glucide

Dieta cu putine glucide

Legume cu frunze verzi

Expertii citati de Health24.com recomanda sa consumati cat mai multe legume cu frunze verzi, care reprezinta o sursa bogata de minerale si vitamine, inclusiv vitaminele K, C, E, si multe dintre vitaminele din complexul B. Aceste lgume au multi fitonutrienti, inclusiv beta-caroten, luteina, si zeaxantina, care protejeaza celulele de deteriorare odata cu trecerea timpului.

Trebuie sa stiti ca frunzele de culoare verde inchis contin chiar cantitati mici de Omega-3 grasimi.

Somonul salbatic

Daca va place pestele, incercati somonul, un aliment bogat in substante nutritive. Specialistii sustin ca o portie de circa 100 de grame de somon salbatic asigura aportul necesar pentru o zi de vitamina D.

Health24.com scrie ca acesta este unul dintre putinele alimente care pot face acest lucru. Cotine peste 50% din necesarul zilnic de B12, niacina si seleniu si este o sursa excelenta de vitamina B6 si magneziu, dar si mari cantitati de calciu.

Migdale

Despre grasimile din migdale, specialistii spun ca acestea reprezinta o sursa excelenta de vitamina E si mangan si o foarte buna sursa de multe alte vitamine si minerale. Migdalele contin cantitati mari de fitonutrienti, steroli din plante si flavanoide, care sunt benefici pentru inima si excelenti antioxidanti.

Afine

Alte fructe benefice pentru corp si cu continut redus de glucide sunt afinele, care antociani, quercetina si acid elagic, substante care actioneaza impotriva oxidarii naturale din organism, care contribuie la imbatranirea tesuturilor si previn multe boli degenerative.

Cercetarile arata faptul ca acestea ajuta la imbunatatirea memoriei, datorita aportului pozitiv al unor substante nutritive.

Ouale

Un alt aliment care merita sa fie consumat in fiecare zi este oul. Ouale sunt bogate in complexul de vitamine B si de asemenea, vitaminele A si D. In special, galbenusul de ou este o sursa de riboflavina, vitamina B12 si colina, care ajuta atat in perioada in curs de dezvoltare a creierului in viata intrauterina, cat si mai tarziu la varsta in care apar probleme legate de pierderi de memorie.

Au in compozitie seleniu, luteina si zeaxantina, carotenoizi care protejeaza ochii de degenerescenta maculara.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este foarte indicata pentru inima daca are cel putin 70% cacao. Cercetarile realizate in Marea Britanie arata faptul ca ea poate imbunatati capacitatea de reactie a vaselor de sange, a tensiunii arteriale si a colesterolului. Are potential pentru imbunatatirea tolerantei la glucoza, fiind indicata pentru persoanele care folosesc diete scazute in glucide pentru a minimiza oscilatiile glucozei din sange.

Scortisoara

Despre scortisoara, trebuie sa stiti ca o lingurita contine 28 mg de calciu, un mg de fier, peste un gram de fibre, si vitamine precum C, K si mangan. Scortisoara a fost folosita pentru afectiuni digestive, cum ar fi indigestie, gaze si balonare, stomac deranjat si diaree. Cercetarile arata faptul ca ea are un efect anti-inflamator si poate incetini alterarea produselor alimentare, avand si proprietati anti-fungice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu putine glucide – Recomandari

Lasă un răspuns