Cat de periculoasa este apa foarte rece0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa rece, corp, digestie, hidratare, organism, temperatura

Hidratarea corpului uman este foarte recomandata, insa daca veti consuma bauturi mai reci, despre care credeti ca va ofera racoare vara, in realitate, exista studii stiintifice care indica faptul ca faceti mult rau. Apa foarte rece nu face bine organismului. Exista cateva motive pentru a renunta la gheata din apa pe care ai vrea sa o consumi.

Apa foarte rece - efecte

Apa foarte rece – efecte

Conform unei cercetari care a fost publicata in Jurnalul de Fiziologie, temperatura bauturilor poate avea consecinte grave asupra sistemului digestiv.

Digestia

Medicii sunt de parere ca efectele pot sa varieze de la un om la altul, insa apa rece s-a dovedit ca are un impact negativ asupra digestiei. In China, medicina traditionala atrage atentia ca in cazul in care vei consuma apa rece in timpul sau dupa masa, atunci toate grasimile se vor solidifica, asa ca alimentele se vor digera mult mai greu.

Trebuie spus ca bauturile reci provoaca ingustarea vaselor de sange, iar asta impiedica digestia. Ca atare, corpul uman nu mai descompune si nu mai este capabil sa absoarba nutrientii din alimentele consumate, asa ca isi va irosi energia pentru a regla cat de cat temperatura sa de baza.

Splina

In urma unor teste, s-a mai constatat ca apa rece poate sa afecteze splina unei persoane. Medicina chineza arata ca pentru a functiona corect, splina are nevoie de o temperatura moderata, fiind foarte importanta pentru protejarea organismului de agentii patogeni.

Imunitatea

De asemenea, apa rece slabeste sistemul imunitar, deoarece poate crea un mucus in exces din organism, ceea ce poate duce la o diminuare a functiilor sistemului imunitar.

Cu toate ca efectul sau este minim, pentru o persoana cu o constitutie slaba, apa rece ar putea fi problematica. Pe de alta parte, expertii mai sustin ca daca veti consuma des apa rece, acest tip de demers va poate agrava afectiunile deja existente.

Astmul

De pilda, s-a observat ca apa rece poate exacerba simptomele de astm la copii, conform unei cercetari realizate de Societatea Europeana de alergie si imunologie pediatrica.

Durerile de cap

In plus, un alt studiu a constatat ca 7,6% dintre participanti au prezentat o durere de cap sau chiar migrene dupa ce au baut un pahar de apa cu gheata.

Expertii chinezi spun ca in clipa cand consumam apa, avem tendinta cu totii sa consumam una rece, insa medicina ayurvedica arata ca alegerea pe care o facem este total gresita.

Alternative

Daca vei consuma in mod regulat apa calda, mai ales dimineata, iti poti vindeca organismul, oferind putere digestiei si reducand pierderile metabolice care ar putea construi un sistem imunitar puternic. Health24.com arata ca medicii recomanda consumul de apa calda dimineata, de obicei, cu o jumatate de lamaie stoarsa in ea, pentru a reduce activitatea radicalilor liberi din organism.

Nutritionistii sunt de parere si ei ca un consum de apa calda poate majora activitatea in intestine, care optimizeaza procesul de eliminare. Fata de apa calda, apa rece prelucrata este lipsita de multe minerale esentiale care ar putea deveni foarte nefavorabile tractului digestiv daca este consumata dupa masa.

Specialistii recomanda pentru consumatorii de apa rece, abtinerea de la consum cu 20 de minute inainte de a manca.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de periculoasa este apa foarte rece

Lasă un răspuns