Cum sa te calmezi si cum poti evita o criza de nervi foarte usor0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, criza de nervi, ganduri, meditatie, minte, respiratie

In viata fiecaruia dintre noi apar momente de tensiune, de stres, care ne pot aduce intr-o situatie in care inima noastra bate cu putere, palmele incep sa transpire si uneori simtim ca nu mai avem control asupra propriilor actiuni. Este necesar sa intelegem ca nervii reprezinta o reactie normala si ca, desi poate ca ne simtim depasiti de situatie, suntem capabili sa detinem controlul mintii noastre.

Daca vreti sa scapati de o astfel de stare de nervozitate, va prezentam cateva modalitati eficiente pe care le puteti adopta.

Calmare - criza de nervi

Calmare – criza de nervi

Numara invers, pornind de la 50

Health24.com va recomanda sa numarati in sens invers, pornind de la 50. Psihologii sunt de parere ca in clipa cand vei ajunge sa te concentrezi pe aceasta numaratoare, mintea ta se va relaxa treptat, respiratia revine la normal si corpul incepe sa se relaxeze si el.

Retrage-te 2 minute intr-o camera intunecata

Daca te simti explodand de furie, trebuie sa stii ca circa 120 de secunde petrecute intr-o camera intunecata te pot ajuta sa te relaxezi. Este bine sa tii cont ca din cauza nervilor, simturile tale lucreaza la capacitate maxima si trebuie sa te gandesti ca aceasta reprezinta o metoda un pic exagerata a trucului de inchidere a ochilor.

Expertii au observat in urma unor teste realizate in Olanda, la Universitatea din Rotterdam, ca intunericul te face sa simti ca ai recapatat control asupra situatiei si te calmeaza in acelasi timp.

Relaxeaza-ti corpul, pe bucati

De asemenea, trebuie sa stii ca un alt moment prin care te poti elibera de nervi este acela in care ajungi sa iti relaxezi corpul, pornind separat cu fiecare particica.

In acest scop, va trebui sa ramai nemiscat si sa inchizi ochii pentru a putea simti tensiunea din corpul tau. Este recomandat sa respiri adanc si sa te axezi pe bratele tale, incercand sa le relaxezi. Daca vei ajunge sa simti ca muschii nu mai sunt incordati, va trebui sa repeti aceasta actiune pentru gat, picioare, spate si pentru zonele incordate ale corpului tau.

In plus, va fi necesar sa te debarasezi de toate gandurile tale si sa te concentrezi numai pe corpul tau.

Afirmatiile pozitive

Cu toate ca este aproape imposibil sa faci acest lucru atunci cand esti nervos, este bine sa incerci macar sa faci cateva afirmatii pozitive! Expertii sustin ca acest lucru te va ajuta sa indepartezi lucrurile negative si sa te concentrezi pe lucrurile pozitive pe care le ai in viata ta.

Limiteaza-te la o cafea pe zi

Trebuie sa mai tii cont de faptul ca in clipa cand bei cafea peste masura in fiecare zi, vei avea tendinta de a deveni mai nervos. Nu trebuie sa renunti definitiv la cafea, insa trebuie sa stii ca si numai o cana zilnic este suficienta pentru a nu ajunge la un nivel de energie care poate fi transformat in nervi.

Nu este indicat sa consumi cafea la masa de pranz si incearca pe cat posibil sa limitezi consumul de cafea dimineata. In plus, tine cont ca exista multe sucuri acidulate care contin si ele cafeina si nu este bine sa le consumi in timpul serii.

Meditatia sau yoga

Daca esti o persoana atrasa de tehnici de meditatie sau de yoga, tine cont ca o sesiune zilnica de 15 minute te poate calma destul de bine.

In acele momente tu esti in control si iti poti stapani nervii, deoarece gandurile cu conotatii negative sunt inlocuite cu unele pozitive. Mergi intr-o camera unde ai parte de cateva minute de liniste si ia o pozitie in care sa te simti confortabil. Incearca ca in aceste minute sa te concentrezi mai mult pe relaxarea muschilor, iar rezultatele cu siguranta vor fi vizibile, mai ales daca faci asta zilnic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum sa te calmezi si cum poti evita o criza de nervi foarte usor

Lasă un răspuns