Masajul indian – beneficii si tehnici0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, corp, cum se face, indian, masaj inidan, masajul, miscari, picior, proceduri, relaxare, tehnici, terapeut

Unul dintre masajele cele mai utilizate in lume este masajul indian. Masajul indian consta in executarea unor frictiuni liniare, curbe si spiralate, care sunt realizate cu varful degetelor. Potrivit BBC, acest tip de masaj a aparut pentru prima data acum cateva mii de ani in India antica, aceasta forma de masaj reprezentand o parte importanta a vietii.

Trebuie spus ca masajul capului si corpului, masajul copiilor, masajul special al femeilor insarcinate isi au sursa in traditia populara.

Masajul indian

Masajul indian

Masajul indian – beneficii

Desi astazi in mediul rural, masajul saptamanal inca se practica el reprezinta in acelasi timp si o scena de familie, deoarece orice indian il practica, si poate ca tocmai aceasta, la nivel emotional, creeaza legaturi foarte puternice in cadrul familiei.

Ca urmare a practicarii masajului indian, putem sa observam urmatoarele beneficii:

  1. eliminarea oboselii si senzatiei de surmenaj fizic si psihic,
  2. eliberarea cantitatii de gaze din stomac si intestine,
  3. cresterea rezistentei fizice,
  4. favorizarea somnului,
  5. intarirea sistemului imunitar,
  6. imbunatatirea circulatiei periferice,
  7. imbunatatirea mobilitatii articulatiilor, dar si
  8. a vietii sexuale.

Tehnica masajului indian

In cazul in care va intereseaza aceasat tehnica de masaj trebuie spus ca cel care va beneficia de masaj trebuie sa se aseze mai intai cu fata in sus. In acest sens se va aplica un ulei relaxant pe cele cinci puncte cunoscute in medicina ayurvedica si chineza, care sunt considerate drept „porti” de intrare si iesire a energiilor: fontanela, centrul palmelor, centrul talpilor.

De asemenea, masajul propriu-zis incepe cu piciorul stang, talpa, laba piciorului, gamba, genunchiul, coapsa, dupa care urmeaza piciorul drept, bratul drept, bratul stang, zona abdominala, torace, piept, zona gatului, zona cervicala, zona fetei.

Imediat dupa terminarea acestor zone ale corpului, cel care primeste masajul de tip indian se va intoarce pe partea dreapta si i se va lucra de catre maseur coapsa si talia, dupa care se repeta procedeul pe partea cealalta a corpului.

Mai apoi, persoana se intoarce cu fata in jos pentru a putea fi masat piciorul stang, piciorul drept si spatele. Trebuie sa stiti ca asupra membrelor sunt executate manevre de mobilizare articulara si intindere, cat si presiune pe punctele specifice. De asemenea, pe tot intervalul sedintei de masaj se va lucra cu ulei cald pentru a aduce corpului o stare confortabila.

Ambientul pentru masajul indian

In cazul efctuarii acestui tip de masaj, este nevoie de o camera racoroasa, lipsita de curenti de aer, prosoape si o patura la indemana. In plus, se recomanda o muzica relaxanta, pusa in surdina, insa pe unii muzica de orice fel ii deranjeaza.

Iluminatul camerei ar trebui sa fie bland si discret, lumina puternica impiedicand relaxarea. In plus, masa de masaj trebuie sa fie pregatite atent si in mod corespunzator, nici prea rigide, nici prea moi.

Se vor pregati din timp, la indemana, uleiurile sau lotiunile speciale necesare masajului. Terapeutul care va efectua masajul se va interesa din timp, ce nevoi are „receptorul” masajului.

Multi se jeneaza sa se dezbrace cu martori, altii nu agreeaza muzica sau aromele. Intr-un cuvant trebuie creat un climat cat mai prietenos, calm si linistit, pentru a obtine relaxarea dorita.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Masajul indian – beneficii si tehnici

Lasă un răspuns