Cura de slabit cu suc de sfecla rosie0 Comments

Publicat in:
Etichete: aciditate, cura de slabit, fibre, lamaie, minerale, nutritie, sfecla rosie, Spanac

Una dintre dietele cu legume care da cele mai bune rezultate este cea in care se foloseste sfecla rosie. Expertii in nutritie sustin ca sucul de sfecla este foarte sarac in calorii. De pilda, un pahar iti furnizeaza doar 110 calorii si reprezinta o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre alimentare, de aceea ofera rapid senzatia de satietate.

Dieta cu sfecla

Dieta cu sfecla

Cat dureaza?

Care2.com scrie ca o cura de salbit cu sfecla rosie se va tine pentru un interval de 7 zile, dar trebuie sa acordati atentie sporita, deoarece aceasta nu este recomandata diabeticilor sau celor care sufera din cauza unor afectiuni renale.

Specialistii ne anunta ca sfecla reprezinta o sursa naturala de zahar, respectiv de oxalati, iar de aceea trebuie evitata in cazul in care suferi de afectiunile enumerate mai sus.

Iata si alte variante sanatoase ale zaharului

Este indicat sa eviti sa tii o dieta cu suc de sfecla mai mult de cateva zile, intrucat poti declansa alte afectiuni.

Trebuie spus ca sucul de sfecla este foarte concentrat si iti poate da o usoara stare de ameteala daca il consumi ca atare.

Iti recomandam sa il diluezi cu sucul alor fructe sau legume cum ar fi sa il combini cu suc de lamaie, suc de morcovi, suc de mere sau suc de telina si ii poti imbogati gustul cu putin ghimbir.

In ce consta dieta cu suc de sfecla

Care2.com ne anunta ca dieta cu suc de sfecla presupune sa consumi in fiecare zi cate 3 pahare de suc, inainte de mesele principale. In cazul in care vei simti la inceput o usoara stare de greata dupa ce consumi un pahar de suc de sfecla, va trebui sa diminuezi cantitatea, apoi sa o majorezi din nou in mod treptat, ca sa iti poti obisnui corpul cu noua bautura.

Daca vreti sa aveti parte de rezultate rapide, este important sa aveti grija si la ceea ce mancati in rest. Trebuie sa renuntati la alcool, dulciuri, grasimi sau orice alte produse care ingrasa.

Sfecla rosie – beneficii pentru organism

Sfecla rosie este foarte indicata si pentru tratarea unor afectiuni hepatice, care pot sa fie ameliorate prin consumul de sfecla rosie.

Ficatul gras, ficatul obosit, ficatul lenes sau chiar in starile infectioase precum hepatite sfecla rosie ajuta la imbunatatirea metabolismului celular si prelungeste viata celulelor hepatice. Expertii sustin ca sfecla contine multi nitrati care contribuie la diminuarea cantitatii de oxigen necesara vaselor de sange si muschilor pentru a functiona.

Care2.com arata ca nitratii sunt convertiti in oxid nitric in corp in timp ce contribuie la reducerea presiunii sanguine prin largirea vaselor de sange, permitand unui flux de oxigen mai mare.

Sfecla pentru energizare

Trebuie spus ca o combinatie a energiei din sfecla, aciditatii din lamaie si mar este suficienta pentru a te revigora. Ca sa va preparati aceasta bautura care va avea grija de sanatatea dumneavoastra, aveti nevoie de o sfecla de mici dimensiuni, 1 mar, o lamaie, doua tulpini de telina, o mana de spanac.

Toate aceste ingrediente vor fi date prin storcator, iar sucul obtinut se va consuma in stare proaspata, rezultatele fiind uimitoare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cura de slabit cu suc de sfecla rosie

Lasă un răspuns