Ce mancau egiptenii antici pentru a fi sanatosi0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, antichitate, azteci, egipt, fructe, legume, mancare, romani, sumerieni

Inca din antichitate, unele alimente erau folosite pe post de energizante, iar altele pentru a condimenta mancarea favorita a imparatilor sau regilor. Exista cateva alimente care compun o lista cu cele mai fascinante detalii din bucataria anticilor:

Alimente in antichitate

Alimente in antichitate

Garumul

De pilda, se stie ca cel mai popular condiment al romanilor era garumul sau liquamenul.
Acesta era de fapt un sos realizat din carne, peste sau scoici lasate la macerat in sare. Pe de alta parte, garumul era extrem de popular printre romani, care il foloseau aproape in toate mancarurile.

Acest sos a fost exportat si produs in mai multe feluri: cu otet, vin, miere, ierburi, ulei. BBC arata ca garumul inca se foloseste in anumite parti ale Italiei si in Portland, Oregon.

In Asia, in China antica, canabisul era o sursa de hrana in antichitate pentru populatia rurala din Roma, Egipt si China. Semintele de canabis erau folosite pentru producerea de ulei si faina.

Dieta vegetariana

Ca urmare a unor teste realizate pe oasele a 68 de barbati tineri luptatori din orasul roman Ephesus, s-a descoperit ca dieta gladiatorilor era in mare parte vegetariana.

Oamenii de stiinta considerau initial ca vor descoperi un mic nivel de strontiu in oasele acestora, care era asociat cu consumul de carne, dar au descoperit exact opusul, aceasta substanta fiind prezenta in cantitati mai mari, fapt care indica consumul de fasole si orz.

Potrivit savantilor, luptatorii erau hraniti cu alimente vegetale pentru ca erau mai ieftine. Gladiatorii tineau un regim strict si aveau voie la festin doar in noptile de dinaintea bataliilor importante.

Carnea

Aztecii au gatit si consumat carne de curcan, peste, broaste, insecte, iepuri, iepuri de camp, salamandre si iguane!

Pe de alta parte, alimentatia a insemnat o parte importanta a vietii spirituale a hititilor, de la animalele sacrificate, inima, ficatul si alte maruntaie fiind utilizate ca sa aduca omagii zeilor.

Uleiul vegetal

In plus, uleiul vegetal si produsele uleioase erau si ele foarte importante pentru bucataria hititilor. Masa regilor din timpul ceremoniilor hititilor consta intr-o tocana de ulei, iar langa acestia serveau bere rece.

Berea kui

La sumerieni, s-a inventat prima bere a antichitatii denumita kui, care a fost realizata undeva cu 10.000 de ani i.H., avand chiar si poeme inchinate bauturii. Cu toate ca exista cateva informatii referitoare la modul in care faceau berea, procesul era atat de comun in randul sumerienilor incat nimeni nu s-a gandit sa noteze reteta exacta.

In Egiptul antic se vana si pescuia, insa informatiile cele mai actuale arata faptul ca egiptenii aveau o dieta predominant vegetariana, bogata in grau, orz, mei si sorg. In Egiptul faraonilor, cele mai populare legume erau atunci ceapa si usturoiul.

La azteci, in Mexicul pre-columbian, sursele de proteine proveneau din fructe, fasole, porumb, insa si din carnea de cerb salbatic. BBC arata ca aztecii au gatit si consumat carne de curcan, peste, broaste, insecte, iepuri, iepuri de camp, salamandre, nevastuici, prepelite, serpi, iguane si caini.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce mancau egiptenii antici pentru a fi sanatosi

Lasă un răspuns