Vitamina F te ajuta in mentinerea greutatii. Afla cum anume si ce trebuie sa faci0 Comments

Publicat in:
Etichete: acizi grasi, alune, chimic, corp, dovleac, ficat, fiziologic, nutritie, slabit, ulei, vitamina f

Una dintre vitaminele importante pentru buna functionare a corpului uman este vitamina F. Expertii spun despre aceasta vitamina ca reprezinta o grupare de acizi grasi mono si polinesaturati, care se gasesc in componenta uleiurilor vegetale: acid linoleic, acid linolenic si acid arahidonic.

Acesti acizi nu au capacitatea de a fi sintetizati in organism, fiind obtinuti din unele produse alimentare.

Vitamina F

Vitamina F

Sunt liposolubili, foarte usor oxidabili si activi numai in prezenta vitaminelor B6 si E. Pe langa nomenclatura alfabetica (F), aceste vitamine se mai pot gasi in functie de criteriul la care se apeleaza, sub denumirea de: vitamine antidermatitice in functie de actiunea fiziologica, acizi grasi polinesturati dupa structura chimica sau acizi grasi esentiali.

Pe de alta parte, vitamina F faciliteaza transportul si eficienta utilizare a grasimilor in organism. Aceasta vitamina are calitatea de a fi hipocolesterolemica, insemnand si un factor de crestere si de sustinere a functiei antitoxice a ficatului.

Surse de vitamina F

Sursele de vitamina F:

  • uleiul de floarea-soarelui,
  • uleiul de porumb,
  • nucile,
  • semintele de dovleac,
  • alunele,
  • migdalele dulci.

Efectele vitaminei F

Vitamina F ofera un bun suport pentru mentinerea permeabilitatii normale a membranelor celulare, nu da voie bacteriilor intestinale producatoare de toxine sa migreze, poate asigura sanatatea pielii si a parului, combate diferitele afectiuni cardiace si diminueaza greutatea corpului prin arderea grasimilor saturate.

Expertii in nutritie sustin ca pana in prezent, nu au fost stabilite dozele zilnice necesare din aceasta vitamina. Exista cercetatori care sunt de parere ca un consum ridicat de glucide poate cauza majorarea necesarului de vitamina F.

Printre sursele de vitamina F se afla uleiul de floarea-soarelui obtinut prin presare la rece, uleiul de porumb si de soia, nuci, seminte de dovleac, alune, migdalele dulci si in uleiul de ficat de peste.

Daca este luata in dozele recomandate de medic, vitamina F nu ingrasa!

De asemenea, specialistii au observat ca destul de bogat in vitamina F este si uleiul de masline obtinut prin presare la rece, ca si fructele de catina alba, care contin circa 8 mg la 100 g. Grasimile saturate, caldura si oxigenul sunt principalii inamici ai vitaminei F.

Daca aveti o carenta de vitamina F in corp, atunci ati putea sa suferiti de eczeme, prurit anal, arterite si flebite, angina pectorala, infarct miocardic, tulburari hepatice si nervoase, disfunctii sexuale, leziuni renale, tulburari digestive, cresterea nivelului metabolismului, migrene.

Numai in cantitati foarte mari, vitamina F determina hipervitaminoze, care se pot manifesta mai sever. Cantitatile mari de vitamina F aduc in corpul uman mari cantitati de lipide, ceea ce conduce la surplus de greutate si la decalaje metabolice sau hormonale.

Cu toate acestea, daca este luata in dozele recomandate de medic, aceasta vitamina F nu ingrasa, ba dimpotriva ajuta corpul sa isi mentina greutatea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vitamina F te ajuta in mentinerea greutatii. Afla cum anume si ce trebuie sa faci

Lasă un răspuns