Cum se previne spasmofilia?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bolnavi, calciu, corp, deprimate, medici, prevenire, spasmofilie, Tratament, tulburari functionale

Ce este spasmofilia

Spasmofilia reprezinta o afectiune care se caracterizeaza prin spasme, tetanie, tremur si convulsii, fiind o boala cauzata de deficitul de micronutrienti din organism, in special de calciu si magneziu.

Din cauza ca reprezentantele sexului frumos au parte de o predispozitie mai mare catre pierderea de calciu si magneziu si au un aport alimentar mai mic al acestor minerale, aceasta afectiune se poate intalni mai des in randul femeilor tinere.

Spasmofilia

Spasmofilia

Cauze spasmofilie

Una dintre cele mai importante cauze ale acestei boli este dieta improprie care sta la baza dezechilibrului de calciu si magneziu din corp. In plus, aceasta tulburare poate fi mostenita, mai ales daca unul dintre parinti sufera de aceasta boala. Cea mai comuna forma ereditara a spasmofiliei o reprezinta atacurile de panica, sustin medicii.

Spasmofilia se poate manifesta ca o conditie secundara a altor patologii: disfunctii endocrine, pancreatita, ca efect advers in urma administrarii unor medicamente.

Simptome spasmofilie

Aceasta afectiune are mai multe feluri de a se manifesta, acestea fiind resimtite intr-un mod inconfortabil de pacienti. De pilda, semnele si simptomele clinice ale bolii se manifesta prin tulburari la nivelul intregului corp, deoarece magneziul si calciul sunt implicate in activitatile din fiecare celula a organismului.

Persoanele care sufera de spasmofilie sunt deprimate, iar starea lor psihica se afla intr-o tensiune constanta!

Printre tulburarile functionale se afla spasmele, care se pot descoperi in zona oculara si a buzelor, a laringelui si esofagului si care ne dau senzatia de sufocare. Se mai pot descoperi spasme sau carcei la nivelul gambelor, mai ales noaptea, transpiratii calde, in special ale palmelor, amorteala si furnicaturi ale membrelor.

Pe de alta parte, specialistii sustin ca persoanele care sufera de spasmofilie sunt deprimate, iar starea lor psihica se afla intr-o tensiune constanta. Aceste persoane se gandesc mereu ca li s-ar putea intampla ceva negativ si se tem pur si simplu sa faca anumite activitati.

Cei care sufera de spasmofilie pot avea parte de tulburari ale somnului sau tulburari gastrointestinale. In plus, se manifesta si scaderea libidoului, oboseala, anxietatea si depresia, iar manifestarea cea mai grava la nivel neuropsihic o reprezinta atacurile de panica caracterizate prin stare accentuata de frica, agitatie, tulburari de respiratie, lesin sau chiar amorteala a unei parti a corpului.

Bolnavii de spasmofilie au o piele lipsita de luciu, subtire, care se descuameaza, iar parul acestora este fragil si casant, unghiile se rup usor.

Tratament spasmofilie

Health24.com scrie ca in cazul acestei afectiuni, medicii recomanda un tratament ce implica administrarea de suplimente de calciu si magneziu si uneori de antidepresive sau anxiolitice.

In plus, se mai recomanda si psihoterapia, exercitiile fizice si relaxarea, o dieta echilibrata, din care se va evita consumul excesiv de alcool si tutun. Daca se manifesta o astfel de criza de spasmofilie, se poate declansa o senzatie de sufocare si poate rezulta drept consecinta hiperventilatia, care accentueaza stresul, iar simptomele se amplifica.

In cazul in care la baza spasmofiliei stau tulburari endocrine, va fi necesara tratarea acestora pentru normalizarea calciului seric.

Medicii sunt cei care pot sa considere necesare administrarea pe cale intravenoasa sau intramusculara, de fiole cu gluconolactat cu calciu si magneziu. In cazul in care sunt prezente si tulburari neurologice, se va consulta un psihiatru care va prescrie o reteta pentru fiecare bolnav in parte.

Cei care sufera de aceasta boala trebuie sa excluda din dieta produsele cu zahar care contribuie la decalcifierea oaselor!

De asemenea, pentru tratament se mai recomanda si sedintele de psihoterapie, mai ales pentru cei care au parte de atacuri de panica sau depresie cronica. Bolnavii vor invata in timpul sedintelor de psihoterapie exercitii de respiratie si relaxare, de a-si pregati o stare de spirit pozitiva. Exista si situatii in care poate fi necesar si tratamentul medicamentos cu antidepresive sau anxiolitice, alaturi de psihoterapie.

Expertii atrag atentia ca o dieta adecvata, echilibrata, bogata in alimente naturale cum ar fi lapte, oua, carne, legume si fructe, mai ales in stare cruda, poate oferi organismului vitaminele si mineralele necesare pentru ca spasmofilia sa fie prevenita.

Este necesar ca cei care sufera de aceasta boala sa excluda din dieta produsele cu zahar care contribuie la decalcifierea oaselor. Boala se mai poate trata si prin oligoterapie, adica ingerarea unor alimente sau suplimente recomandate de medic: magneziu, mangan, fosfor pentru tratarea contractiilor musculare, cupru care ajuta la ameliorarea infectiilor si inflamatiei, dar si litiu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se previne spasmofilia?

Lasă un răspuns