Pudra naturala care contine de 6 ori mai multa vitamina C decat o portocalaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: africa, antioxidanti, beneficii, ce contine, colesterol ldl, copac, portocal, pudra de baobab, vitamine

Baobabul reprezinta un copac care creste in Africa si se mai numeste si „copacul vietii„. Pudra de baobab se formeaza in interiorul fructului cu coaja tare, al copacului cu acelasi nume. Aceasta contine de sase ori mai multa vitamina C decat o portocala, mai mult calciu decat laptele, dar si mai mult fier decat carnea.

In plus, are mai mult potasiu decat o banana si contine antioxidanti, fibre si este suficient sa consumati 5 g pentru a primi toate beneficiile. Pe de alta parte, gustul sau reprezinta o combinatie intre caramel, vanilie, para si grapefruit.

Pudra de baobab

Pudra de baobab

Baobab-ul se mai nueste si „Adansonia Digitata„, iar fructele sale au dimensiunea unei nuci de cocos, cantarind circa 1,5 kg. Expertii au observat in cadrul unor studii realizate la Londra ca aceasta pudra se deshidrateaza in mod natural, asa ca nu trebuie procesata in niciun fel.

Pudra de baobab are un gust putin acrisor, care se aseamana unei combinatii intre caramel, para, vanilie si grapefruit.

Pudra de baobab – Beneficii

Printre beneficiile pudrei de baobab se numara si faptul ca aceasta contine multa vitamina C, circa 300 mg de vitamina C la 100 g de fruct, respectiv de 6 ori mai mult decat intr-o portocala.

Pudra de baobab contine si vitamina B2 sau riboflavina si vitamina B3, adica niacina sau vitamina PP. Aceasta pudra poate contine mai mult calciu decat laptele, mai mult fier decat carnea rosie, respectiv un pic mai mult potasiu decat o banana si mai mult magneziu si calciu decat spanacul.

Expertii mai spun ca aceasta pudra are multi antioxidanti, beneficiind de un coeficient de anihilare a radicalilor liberi egal cu cel al fructelor goji.

De ce este o adevarata sursa de fibre pudra de baobab?

Reprezinta o adevarata sursa de fibre, care ofera suport pentru mentinerea sanatatii tractului digestiv si scade nivelul colesterolului total si LDL. Specialistii spun ca responsabila pentru acest fapt este pectina, adica chiar una dirsele de fibre din baobab, care poate stimula bacteriile probiotice de la nivelul intestinului gros.

Expertii ne anunta ca printre beneficiile pudrei de baobab se afla faptul ca poate revitaliza corpul uman, poate imbunatati sistemul imunitar sau mentine sanatatea sistemului digestiv.

Pudra de baobab este buna pentru absorbtia fierului. Peroanele care nu au mai luat niciodata pot incepe cu mai putin de 1/4 de lingurita, apoi cresteti doza progresiv pana la 1/2 lingurita si chiar mai mult. Pentru rezultate optime se recomanda o doza zilnica de 2-5 grame.

Este bine sa mai adaugati pudra de baobab in limonada, in apa, in sucuri si smoothie-uri de fructe sau in ceaiuri. Poate fi folosita si pentru a ingrosa unele preparate, gratie continutului ridicat de pectina, de circa 25%.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Pudra naturala care contine de 6 ori mai multa vitamina C decat o portocala

Un comentariu

  1. toamna crizantema

    de unde poate fi procurata pudra  respectiva?

Lasă un răspuns