Beneficiile tarhonului0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, bila, cancerigen, ce contine, ficat, gust, planta, proprietati, stomac, tarhon, universitate

Exista multe persoane care nu au liber de la medicul lor sa consume alimente sarate, din cauza unor afectiuni de care sufera. Una dintre plantele care poate fi folosita pentru cei care nu au voie sa manance sarat este tarhonul. Aceasta planta poseda un gust asemanator cu anasonul, usor amarui, asa ca are capacitatea de a da un gust aparte mancarurilor. El poate fi utilizat cu incredere de cardiaci si de persoanele care au tensiune oscilanta, aproape zilnic.

Beneficii tarhon

Beneficii tarhon

Nutritionistii spun ca este recomandat ca frunzele de tarhon sa fie consumate proaspete, in stare cruda, deoarece acesta se poate recolta si se gaseste in piete pana toamna tarziu. Iarna, tarhonul se poate pastra uscat si maruntit, insa aveti si varianta de a il pune in otet, deoarece astfel el isi pastreaza aroma, iar zeama scursa se poate folosi pentru salate.

Infuzie cu tarhon

Tarhonul se poate consuma sub forma de infuzie. In acest sens, este bine sa fierbeti apa, apoi sa adaugati o lingurita de tarhon la o cana de 250 de mililitri de apa.

Cana se va acoperi si apoi se va lasa pentru 10 minute, dupa care se bea. Specialistii recomanda consumarea a cel putin o cana cu ceai de tarhon in fiecare zi.

Tarhonul reprezinta un digestiv puternic si poate sa ajute la asimilarea substantelor nutritive. El se recomanda persoanelor care sunt la regim fara sare si contine la 100 de grame: 295 kcal, grasimi – circa 7.2 grame, carbohidrati: 5.2 grame, proteine: 22.8 grame.

Ce contine tarhonul

Tarhonul contine vitamine precum retinol, piridoxina, riboflavina si acid ascorbic, dar si minerale ca fierul, zincul si potasiul. El poate fi folosit contra durerilor de dinti sau a tensiunii mari, alina crampele stomacale, este bune pentru indigestie si sughit, precum si pentru cei care sufera de tensiune arteriala mare.

Beneficiile tarhonului

Tarhonul este util la producerea bilei de catre ficat si poate ajuta digestia organismului!

Aceasta planta ofera un bun suport pentru absorbtia gazelor si poate ameliora durerile de dinti pana ajungeti la medic. Printre efectele benefice se numara si faptul ca tarhonul va poate ajuta sa va relaxati si sa luptati contra oboselii. El este folositor la producerea bilei de catre ficat, ceea ce ajuta digestia si mareste viteza cu care se elimina toxinele din organism.

Studiile realizate in SUA, la departamentul de nutritie din cadrul Univeristatii din Ohio arata faptul ca tarhonul este un aliat in lupta anticancer. In acest sens, daca doriti sa il folositi, va trebui sa il dati prin masina de tocat sau puneti la blender trei pumni cu tarhon proaspat.

Stoarceti bine planta printr-un tifon si beti imediat sucul obtinut, dimineata, pe stomacul gol. Trebuie spus ca sucul poate fi conservat pentru 12 ore la frigider, dar intervalele de timp care depasesc aceasta perioada pot sa faca in asa fel incat planta sa nu mai aiba efectul scontat.

Este bine sa manifestati atentie pentru a avea rezultate bune, asa ca aceasta cura va trebui sa tina minimum 30 de zile, insa trebuie sa fie realizata sub indrumarea unui medic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile tarhonului

Lasă un răspuns