Cum te protejezi de toxinele din alimente0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, consum, fructe, hormoni, legume, medicamente, morcovi, protectie, Spanac, sucuri

Multe alimente sunt sanatoase pentru corpul tau, insa exista unele care aduc organismului multe toxine. Astfel, exista multe situatii cand, daca nu iti cumperi produse organice, fructele si legumele pe care le pui in sacosa de cumparaturi aduc riscuri majore datorita tratarii acestora cu pesticide.

Si totusi, exista cateva solutii de evitare a unor astfel de probleme. Daca iti permite bugetul, poti cumpara alimente in varianta organica, iar daca nu, le poti spala foarte bine inainte sa le consumi.

Alimente cu toxine

Alimente cu toxine

Alimente cu toxine

Atunci cand se pune problema laptelui ca aliment, de obicei parerile, inclusiv cele ale expertilor in nutritie, sunt impartite. Health.com scrie ca se cunoaste faptul ca fermierii utilizeaza atat hormoni, cat si antibiotice. Asta se intampla o data ca sa previna imbolnavirea vitelor, apoi ca sa creasca productia.

Efectele asupra sanatatii sunt foarte grave din cauza ca hormonii pot contribui la sporirea riscului de cancer la colon, la sani si la prostata.

Un alt aliment care poate contine substante daunatoare pentru corp este carnea de pui. Suntem atrasi deseori de cumpararea unui pui cat mai mare de la supermarket, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca acesta nu a crescut atat de natural cum vrem sa credem. Din nefericire, multi dintre pui sunt hraniti cu antibiotice pe baza de arsenic, care ajunge mai apoi in corpul nostru.

Trebuie sa mai tinem cont de faptul ca multe produse alimentare aflate pe piata, de la dulciuri si pana la sucuri au parte de coloranti artificiali aproape peste tot. Specialistii sunt de parere ca cel mai greu de evitat sunt colorantii artificiali pe care deseori se intampla sa ii descoperim in aproape toate ingredientele din alimente.

Daca veti consuma astfel de alimente, efectele asupra sanatatii vor fi nocive si nu sunt deloc de ignorat.

Cum se face detoxifierea organismului

Multi experti recomanda cateva plante cu frunze verzi, care trebuie sa fie consumate pentru a realiza detoxifierea corpului. Iata cateva combinatii de sucuri din legume si fructe care te scapa de toxine: morcovi, sfecla si patrunjel verde sau morcovi, spanac si patrunjel.

O alta combinatie de plante este cea de telina, iarba de grau si vlastari de lucerna. Corpului ii este foarte util si sucul de struguri, pe care trebuie sa-l prepari folosind inclusiv coditele si semintele.

In plus, sucurile de varza si crucifere sunt foarte benefice in afectiunile cancerigene. Combinatiile de plante de mai sus au rolul de a fortifica ficatul, rinichii si glandele suprarenale. Au un bogat continut electrolitic, furnizand organismului inclusiv calciu, magneziu, potasiu si sodiu.

Printre sursele toxinelor se mai afla, pe langa alimentele pline de aditivi alimentari si fructele si legumele cu pesticide, carnea cu hormoni, medicamentele, tutunul, cafeaua, alcoolul, pestele cu mercur, vasele din bucatarie realizate din aluminiu, cutiile de bere sau suc, precum si emisiile industriale sau gazele de esapament.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te protejezi de toxinele din alimente

Lasă un răspuns