6 mituri despre intimitate0 Comments

Publicat in:
Etichete: intimitate, mituri, relatii

Atat barbatii cat si femeile au mituri legate de intimitate. Mituri care sunt fix asta – povesti si fabricatii. Ele poseda un graunte de adevar dar rar rezista la o investigatie mai atenta. Problema cu aceste mituri este ca atunci cand sunt crezute pot sa genereze niste relatii disfunctionale.

Sa analizam aceste mituri obisnuite cu speranta ca le vom putea risipi si ca vom face putina lumina cu privire la ceea ce este o relatie adevarata si sanatoasa.

Mituri intimitate

Mituri intimitate

Trebuie sa fi telepat

Nimic nu e mai departe de adevar. Intimitatea nu este un joc mental. Este legata de onestitate si deschidere. Cel mai mare fior vine atunci cand tu si cealalta persoana incepeti sa va destainuiti cu sinceritate unul fata de celalalt.

Pot sa te tratez oricum doresc

Nimeni nu are dreptul sa trateze o alta persoana oricum doreste. Poate asta este ceea ce ti s-a intamplat in trecut si ai ajuns sa echivalezi ranile trecute cu intimitatea. Acesta este abuz emotional, pur si simplu. Priveste-l ca atare.

Da-mi un minut si te repar

Nu avem nevoie de relatii de reparatie. Nu este nici treaba noastra si nici privilegiul nostru sa reparam oamenii sau problemele lor. Cele mai longevive rezultate vor veni din deschidere si sinceritate, nu din manipulare sau din a cauta ceea ce este gresit la partener pentru a repara.

Grija este un sentiment

Daca asta este adevarat inseamna ca atunci cand te opresti din a avea grija, relatia prin definitie ar trebui sa inceteze. Cand te indrepti catre un prieten sau coleg, o faci pentru ca aceea persoana este prietenul tau si o faci chiar daca simti sau nu ceva anume. Emotiile sunt bune dar nu reprezinta materialul din care sunt faurite relatiile puternice.

Trebuie sa vorbesti mult mereu, sa „scuipi” totul afara din tine

Acesta este probabil unul dintre cele mai mari mituri dintre toate. Cele mai vibrante relatii sunt adesea cele tacute – mersul impreuna pe plaja, audierea unui concert, bautul cafelei impreuna sau bucuria de a purta o conversatie simpla. Nu exista „trebuie” intr-o relatie de intimitate adevarata. Altfel, acele “trebuie sa” vor stopa cresterea prieteniei voastre mai rapid decat orice altceva.

Trebuie sa fie tot timpul o relatie buna

Acest mit reprezinta materialul din care sunt fabricate filmele care nu au nici o legatura cu realitatea. Tu insa traiesti in lumea reala iar asta inseamna ca atat tu, dar si prietenii tai si relatiile tale va aflati sub semnul imperfectiunii. Nimic in aceasta viata de suisuri si coborasuri nu o sa fie bun tot timpul. Relatiile tale au nevoie pur si simplu lasate sa fie, sa existe. Ceea ce vezi este ceea ce primesti. Deschiderea, sinceritate si intimitatea au nevoie sa fie neconditionate caci acestea sunt sunt singurele semne care arata ca iti pasa cu adevarat si care vor aduce sanatate si crestere in relatiile tale.

O adevarata relatie intima este una in care exista siguranta emotionala, in care te simti inteles, acceptat si in cadrul careia te poti afirma pe tine insuti. Iti permiti sa fie vulnerabil fara teama ca cealalta persoana iti va insela increderea sau ca te va rani. In acest tip de relatie, atat tu cat si partenerul puteti creste atat individual cat si impreuna.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

6 mituri despre intimitate

Lasă un răspuns