Dieta pentru piele frumoasa0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cure de slabire, dieta, diete, diete de slabit, frumusete, piele, recomandari, sfaturi, ten

O piele frumoasa inseamna un corp sanatos, care la randul sau implica o dieta echilibrata si un regim de viata fara excese. Degeaba ne umplem dulapul de la baie cu creme de zi, de noapte, de corp, de fata, de maini, de picioare ori altele asemenea, daca nu ne oprim putin sa ne analizam starea de sanatate.

Desigur, produsele cosmetice au si ele rolul lor si ar fi pacat sa nu ne bucuram de toate beneficiile pe care ni le pot aduce, insa inainte de a apela la ele ar fi bine daca am tine cont si de alti factori precum dieta, sportul sau somnul.

Dieta pentru piele frumoasa

Dieta pentru piele frumoasa

In primul rand dieta ne influenteaza in mod direct starea de sanatate a organismului. De aici, putem deduce foarte usor ca daca suntem sanatoase avem si o piele frumoasa si invers. Tocmai de aceea este aproape obligatoriu ca alimentatia noastra zilnica sa fie variata, dar fara excese. Este important sa consumam din toate cate putin, pentru ca numai asa ii vom oferi organismului nostru substantele nutritive de care are nevoie.

Dieta pentru piele frumoasa: Proteinele si importanta lor

Sa luam spre exemplu proteinele – pentru o piele sanatoasa, organismul nostru are nevoie de proteine. Acestea asigura si un rol de sustinere si sunt importante in procesul de regenerare a tesuturilor, dar si pentru elasticitatea pielii sau in lupta impotriva ridurilor. Cu siguranta ai auzit si tu despre cremele cu colagen. Ei bine, colagenul este de fapt o proteina care joaca un rol vital in structura celulara, asigurand putere si elasticitate. Fara colagen pielea noastra s-ar lasa, si-ar pierde tonusul si ar imbatrani pur si simplu.

Surse de proteine: carnea, ouale, laptele (proteine animale) sau nucile, semintele, fasolea, soia (proteine vegetale).

Dieta pentru piele frumoasa: Antioxidantii

Antioxidantii sunt la fel de importanti ca si proteinele atunci cand vine vorba de o piele sanatoasa, numai ca rolul acestora este mai mult de protectie in fata factorilor interni si externi agresivi. Antioxidantii ajuta de asemenea si la mentinerea sanatatii pielii pentru o perioada cat mai indelungata, si tocmai de aceea se spune ca previn imbatranirea.

Surse de antioxidanti sunt ceaiul, fructele, legumele, dar si cerealele integrale sau nucile ori semintele. De asemenea, vinul rosu si cafeaua sunt surse bogate de antioxisanti, insa acestea ar trebui consumate cu moderatie.

Cele mai importante vitamine pentru pielea noastra, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio dieta ar fi:

Vitamina E – un antioxidant care previne deteriorarea celulelor. O gasim mai ales in legumele cu frunze verzi.
Vitamina C – este cheia oricarui sistem imunitar. Se gaseste mai ales in kiwi, citrice si brocoli.
Vitamina A – are grija de celulele organismului. O putem gasi in morcovi, spanac si verdeturi.

Dieta pentru piele frumoasa: Apa

Apa poate face minuni pentru pielea noastra, oferindu-i hidratarea de care are nevoie pentru a ramane tanara si frumoasa cat mai mult timp. Dar putini oameni consuma cu adevarat cei doi litri de apa care ne sunt recomandati, zilnic. Tocmai de aceea ar fi excelent daca ai compensa aportul de apa si cu ceaiuri sau supe, ori sucuri naturale.

Evita sucurile carbogazoase sau alcoolul, pentru ca acestea te vor deshidrata, iar pe timp indelungat efectele lor asupra pielii pot fi catastrofale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta pentru piele frumoasa

Lasă un răspuns