Ce influenta are slabirea in cazul unui cancer mamar0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, cancer mamar, dieta, exercitii fizice, femei, savanti, slabire, slabit, studiu, varsta

Cancerul mamar reprezinta o afectiune care inca face numeroase victime la nivel global. Totusi, expertii au observat ca scaderea in greutate pentru femeile supraponderale poate diminua riscul de a dezvolta cancer de san.

Conform unei cercetari, reprezentantele sexului frumos care sunt supraponderale si au slabit 5% din greutatea corpului lor, sunt cu 50% mai putin susceptibile de a avea parte de cancer la san.

Slabirea si cancerul la san

Slabirea si cancerul la san

Specialistii ne atrag atentia ca scaderea in greutate poate diminua nivelul de hormoni care declanseaza cancerul in corpul uman.

Cum a decurs studiul si ce au aflat savantii?

Cercetarea a analizat 439 de femei cu varsta cuprinsa intre 50 si 75 de ani. Femeile au fost divizate in 4 grupuri, iar primul a fost supus unui regim alimentar si exercitiilor fizice. Membrele celui de-al doilea grup au urmat numai o dieta, iar in cadrul celui de-al treilea grup s-au facut exercitii fizice. Femeile din cadrul ultimului grup nu si-au schimbat deloc stilul de viata.

Oamenii de stiinta din cadrul Institutului Fred Hutchinson Cancer Research Centre din Seattle, SUA, au observat ca reprezentantele sexului frumos care au urmat o dieta alimentara si programul de exercitii fizice au pierdut 10% din greutatea corpului lor.

Savantii au masurat nivelurile anumitor tipuri de estrogen si testosteron, care sunt cunoscute pentru riscul lor de a favoriza aparitia cancerului.

S-a constatat ca acestea au scazut intre 10 si 20% in cazul femeilor care au pierdut din greutate. O alta cercetare arata faptul ca femeile supraponderale diagnosticate cu cancer de san au prezentat un risc de recidiva in urma tratamentului, cu 17% mai mare comparativ cu cele care au o greutate normala.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce influenta are slabirea in cazul unui cancer mamar

Lasă un răspuns