Cum se poate trata un pacient cu ajutorul terapiei prin arta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: arta, durata, emotiv, fizic, pacient, probleme, spiritual, terapie

Pentru persoanele depresive se poate folosi si terapia prin arta, cea care foloseste operele de desen, pictura sau sculptura, pentru a dezvalui aspecte ale eului interior, dar poate genera si comportamente noi care vindeca din punct de vedere fizic, emotiv sau spiritual.

Terapia prin arta

Terapia prin arta

Folosirea artei pentru scopuri medicinale s-a folosit inca din vechime, insa in epoca moderna a fost folosita in anii ’30 in Statele Unite.

Expertii sustin ca aceasta terapie se adreseaza celor care vor sa intreprinda o metoda de evolutie personala. Poate fi o sursa de eliberare sau o metoda dinamica ce favorizeaza dezvoltarea potentialului creator antreneaza deseori un sentiment de autonomie, dar si o stare generala de bine.

Terapia prin arta – afectiuni

Care2.com scrie ca terapia prin arta este foarte raspandita in domeniul medical din alte tari. Se foloseste mai ales in psihoterapie, in special la pacientii cu dificultati de exprimare.

Prin aceasta terapie se pot solutiona probleme legate de:

  • invatare,
  • de comportament,
  • de traumatisme grave,
  • de adaptare,
  • probleme de dependenta de droguri sau
  • de suicid.

Durata terapiei prin arta variaza de la cateva sedinte pana la cateva luni de terapie

Sedinta de terapie prin arta se desfasoara individual sau in grup, intr-un loc care seamana mai mult cu un atelier de arta decat cu cabinetul unui terapeut. De pilda, expertii spun ca cineva care sufera din cauza unui conflict poate incepe prin a desena durerea pe care o simte. Treptat, ea poate reusi sa picteze un alt tablou al situatiei sau identifica chiar o solutie de vindecare.

Prin felul in care acesta dispune formele sau culorile, pacientul se poate inspira pentru a opera schimbarile dorite in viata sa.

Prin intermediul unor tablouri, un pacient poate oricand revedea problemele pe care le are si, cu ajutorul terapeutului, se poate transforma pana la momentul cand ajunge sa vada lucrurile cu mai multa claritate.

Conform sursei citate, durata terapiei prin arta variaza de la cateva sedinte pana la luni intregi de terapie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se poate trata un pacient cu ajutorul terapiei prin arta?

Lasă un răspuns