Cum se numeste proteina care poate bloca cancerul?2 comentarii

Publicat in:
Etichete: blocare, cancer, elvetia, experti, metastaze, oprire, optimism, proteina, stopare, studii, tumoare maligna

Studiile pentru combaterea afectiunilor cancerigene iau avant tot mai mare, asa ca tot mai multe firme investesc resurse pentru a descoperi noi metode de tratament.

In cadrul unor cercetari recente, expertii americani au descoperit faptul ca o proteina simpla, denumita periostin, ar putea ajuta la blocarea raspandirii metastazelor. Specialistii din SUA au anuntat ca acest proces reprezinta unul dintre cele mai mari riscuri pentru pacientii suferind de cancer.

Stoparea metastazelor

Stoparea metastazelor

Cercetarea a fost realizata pe cobai si a fost data publicitatii in revista Nature, informeaza BBC. Oamenii de stiinta din SUA si Elvetia au aflat ca fara aceasta proteina, care exista in stare naturala in organism, celulele cancerigene difuzate in corp de la o tumoare maligna initiala, nu pot sa se dezvolte in metastaze in alte zone din corp.

Expertii stiu deja ca o tumoare difuzeaza in corp celule canceroase. Potrivit sursei citate, numai unele dintre acestea, „celulele sursa canceroase”, sunt capabile sa dezvolte metastaze. In acest sens, ele trebuie sa gaseasca o zona buna pentru dezvoltare.

Cercetarile inca continua, dar savantii sunt optimisti

Expertii din cadrul Institutului Elvetian de Cercetari Experimentale asupra Cancerului (ISREC) si de la Politehnica Federala din Lausanne au izolat proteina periostin si au aratat faptul ca, fara aceasta proteina, nu se formeaza metastaze, deoarece aceasta dispare.

Cercetatorii au afirmat in revista Nature ca blocarea functionarii periostinei impiedica formarea de metastaze”. Deocamdata, nu se cunoaste daca cumva aplicarea acestei metode pe oameni va avea rezultate bune.

Savantii sunt optimisti, dar au anuntat ca inca nu se stie nici daca blocarea actiunii acestei proteine va antrena la oameni la fel de putine efecte secundare ca si la testele efectuate pe soareci.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum se numeste proteina care poate bloca cancerul?

2 comentarii

  1. culicisilvia

    Din primele fraze reiese ca aceasta proteinta(periostin) ajuta la blocarea raspandirii metastazelor, dar citind in continuare reiese ca nu proteina ci blocarea sau izolarea ei duce la blocarea formarii metastazelor daca bine am inteles ?

  2. RADUVALENTIN

    ati inteles corect doamna Silvia,dar izolarea proteinei din organism este imposibila,ea avand un rol determinant in organism.deci nimic aplicabil.

Lasă un răspuns