De ce nu este bine sa folosesti antibioticul Claritromicina?0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibiotice, claritromicina, danemarca, efecte, experti, medici, pneumonie, riscuri, savanti

Antibioticele reprezinta medicamente foarte folosite, iar printre aceste se numara si medicamentul denumit Claritromicina. Acesta este indicat pentru tratarea unor afectiuni ca bronsita si pneumonia.

Cu toate ca este un antibiotic foarte folosit, expertii sustin ca el poate majora cu peste 76 de procente riscul de deces cardiac, conform unei cercetari care a fost intreprinsa in Danemarca.

Claritromicina

Claritromicina

Cercetatorii au analizat circa 5 milioane de tratamente cu antibiotice administrate intre 1997 si 2013 de adultii danezi. Potrivit BBC, acestia aveau varsta cuprinsa intre 40 si 74 de ani. Savantii au asociat riscul de deces cu claritromicina sau cu alte medicamente din familia macrolidelor, cum ar fi roxitromicina.

Riscul de deces cardiac scade extrem de mult dupa incetarea administrarii tratamentului

Acestia au efectuat comparatii ale rezultatelor cu administrarea penicilinei V, acesta fiind tot un antibiotic despre care nu se cunoaste daca ar favoriza probabilitatea de deces ca urmare a unor afectiuni cardiace.

Expertii danezi spun ca au fost raportate 285 de decese din cauza unor boli de inima, iar dintre acestea, 18 au fost inregistrate la persoane care luau antibioticul Claritromicina. Oamenii de stiinta spun ca riscul de deces cardiac se diminueaza drastic imediat dupa incetarea administrarii tratamentului cu Claritromicina.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu este bine sa folosesti antibioticul Claritromicina?

Lasă un răspuns