Ce influenta are circumcizia asupra barbatilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, beneficii, circumcizia, circumcizie, femei, hiv, influenta, sistem imunitar

O cercetare care a fost realizata in SUA la Universitatea din Baltimore arata faptul ca interventia chirurgicala prin care se indeparteaza preputul este benefica nu numai barbatilor.

Pana in acest moment, se cunostea faptul ca circumcizia poate diminua riscul infectarii barbatilor cu HIV. Expertii sunt de parere ca si reprezentantele sexului frumos au beneficii in urma acestei proceduri.

Circumcizia - beneficii

Circumcizia - beneficii

Savantii sustin ca sotiile si prietenele barbatilor circumcisi au cu 28% mai putine riscuri de a se infecta cu Human Papilloma Virus. Studiul mentionat mai arata ca procedurile de circumcizie ar trebuie privite ca metode sigure de reducere a incidentei infectiilor cu HPV la femei.

Circumcizia s-a dovedit a fi o metoda de scadere a riscului de infectare cu HIV

Cu toate acestea, medicii spun ca protectia este partiala, asa ca si celelalte metode de prevenire a contaminarii cu microbi periculosi, precum prezervativul, raman la fel de eficiente.

Medicii sustin ca preputul este bogat in celule ale sistemului imunitar, ceea ce il face mai „receptiv” la virusuri precum HIV sau HPV. Potrivit BBC, circumcizia s-a dovedit a fi o metoda de scadere a riscului de infectare cu HIV , herpes simplex si HPV la barbati. De asemenea, s-a observat ca partenerele barbatilor circumcisi sunt mai ferite de contaminarea cu HPV, trichomonas si bacterii care provoaca vaginite, mai apreciaza specialistii.

Trebuie sa stiti ca infectiile cu HPV reprezinta principala cauza a cancerelor de col uterin, al doilea tip de cancer ca frecventa la ora actuala in randul femeilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce influenta are circumcizia asupra barbatilor?

Lasă un răspuns