De ce nu folosesc tinerii din tara noastra prezervativul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: hiv, medici, partener, prezervativ, sexual, tara, tineri

In jur de 6 din 10 dintre tinerii din Romania au facut prima data sex cu un partener stabil. Desi unii dintre acestia si-au inceput demult viata sexuala, un numar mare dintre tineri care au varsta intre 15 si 24 de ani nu se protejeaza de infectii si de o sarcina nedorita, arata un sondaj recent.

Folosirea prezervativului in Romania

Folosirea prezervativului in Romania

Sondajul a fost realizat de Fundatia Tineri pentru Tineri si a analizat raspunsurile a circa 1.300 de persoane.Din datele sondajului reiese faptul ca numai 46% au folosit prezervativul de fiecare data cand au facut sex ocazional, iar 16,3% nu l-au folosit niciodata.

In plus, sase din zece tineri ar fi vrut sa utilizeze aceasta metoda contraceptiva atunci cand au facut sex, insa circa 20% din ei au fost convinsi de partener sa nu se protejeze.

Potrivit medicilor, explicatia folosirii reduse a celei mai sigure metode de prevenire a bolilor cu transmitere sexuala ar putea fi faptul ca multi tineri nu au toate datele necesare despre aceste infectii si nu stiu cum se manifesta ele.

Circa 20% dintre tineri considera, in mod gresit, ca o persoana infectata cu unul dintre agentii patogeni transmisi pe cale sexuala, inclusiv cu HIV, ar trebui sa aiba anumite manifestari vizibile.

Potrivit Agerpres, sondajul realizat de fundatia Tineri pentru Tineri face parte din programul „Educatie pentru Viata de Familie”, derulat in licee din 15 judete. Programul s-a desfasurat sub sloganul „indrazneste sa fii mare!”, prin intermediul unei echipe de peste 900 de voluntari cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu folosesc tinerii din tara noastra prezervativul?

Lasă un răspuns