Cum se poate preveni afectiunea piciorului diabetic?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: arsuri grave, foc, incaltaminte, metode, picior diabetic, prevenire, senzatie

Una dintre afectiunile care fac probleme multor suferinzi este cea a piciorului diabetic, o complicatie severa, care apare la cei care au diabet zaharat, din cauza dezechilibrului glicemic, neuropatiei diabetice, circulatiei sanguine deficitare si infectiilor.

Potrivit medicilor, prevenirea piciorului diabetic poate fi realizata in clipa cand persoana cu diabet, alaturi de un bun control glicemic, va fi in stare sa respecte cateva reguli de ingrijire a picioarelor.

Picior diabetic

Picior diabetic

In aceasta situatie, este bine sa va inspectati zilnic picioarele, sa utilizati o oglinda sau rugati o alta persoana sa va ajute. Trebuie sa va spalati zilnic picioarele cu grija si sa nu lasati umed spatiul dintre degete, pentru ca umezeala favorizeaza aparitia micozelor.

Incercati tot timpul sa aplicati pe picioare creme hidratante pentru ingrijirea pielii, deoarece pe pielea uscata apar fisuri care pot produce infectii.

Mergeti la medic daca aveti dureri ale picioarelor!

Trebuie sa stiti ca unghiile trebuie taiate drept, nu prea scurt si trebuie folosite pile pentru a nu avea colturi ascutite. In plus, este bine sa utilizati numai incaltaminte adecvata, asa ca pantofii noi se vor purta progresiv pentru acomodare. Nu umblati descult sau doar cu ciorapi, spun specialistii.

Este necesar sa folositi ciorapi care absorb transpiratia, care permit picioarelor sa se aeriseasca si sa se mentina uscate. Expertii sustin ca senzatia de picioare reci va dispare doar prin tratament adecvat si nu prin incalzirea lor cu sticle, caramizi sau apropierea de foc, mai ales ca acestea pot provoca arsuri grave.

Trebuie sa mergeti la doctor neaparat in cazul in care se manifesta dureri in picioare sau daca si-au pierdut sensibilitatea, daca apar deformari, vezicule, ulceratii, fisuri, roseata, hemoragii sau atrofii musculare la nivelul picioarelor.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cum se poate preveni afectiunea piciorului diabetic?

Un comentariu

  1. calinoiu mariana

    Heloo astept vesti

Lasă un răspuns