Cum te protejeaza barba de razele nocive ale soarelui?0 Comments

Publicat in:
Etichete: avantaje, barba, barbati, crize astmatice, fir de par, mustata, protectie, raze solare, soare

In zilele noastre, purtatul barbii a revenit ca moda, insa trebuie spus ca barba nu mai reprezinta un accesoriu excentric, dedicat exclusiv barbatilor aventurieri, ci inseamna un scut contra numeroaselor afectiuni.

Avantaje barba

Avantaje barba

Printre bolile de care puteti sa fiti protejati de purtatul barbii se afla:

  • cancerul de piele,
  • astmul,
  • racelile sau chiar
  • imbatranirea prematura.

Potrivit BBC, barbatii care urasc barbieritul trebuie sa stie ca parul facial inseamna de fapt o bariera naturala impotriva razelor solare nocive.

Medicii sustin ca barba ofera protectie suplimentara impotriva efectelor nocive ale soarelui si ii tine departe pe barbati de cancerul de piele.

Conform datelor unui studiu realizat de cercetatorii americani, atunci cand fata este acoperita de barba sau mustata, barbatul in cauza este de trei ori mai protejata impotriva razelor nocive ultraviolete, fata de cei care se barbieresc zilnic.

Barba este benefica pentru barbatii cu alergii la polen

Cu cat grosimea si lungimea firului de par sunt mai mari cu atat sporeste protectia anti-ultraviolete. Dermatologii recomanda barbatilor certati cu aparatul de ras si utilizarea unei lotiuni de protectie solara sau spray cu factor de protectie scazut, in clipa cand se expun la soare.

S-a mai constatat ca purtatul barbii este benefic pentru toti barbatii care se confrunta cu alergii la polen sau la praf. Ea poate sa ofere suport pentru prevenirea unor crize astmatice sau pentru ameliorarea simptomelor.

Savantii americani au mai observat in cadrul cercetarii ca mustata care se situeaza in zona inferioara a nasului poate juca un rol de stopare a patrunderii alergenilor in caile respiratorii, asa ca poate ameliora toate simptomele astmului.

Barba are si rolul de a incetini imbatranirea epidermei si ajuta la mentinerea hidratarii pielii. Pentru barbatii care practica schiul sau alpinismul, barba ofera protectie impotriva vantului, zapezii si frigului, care pot perturba bariera de protectie a pielii si o pot usca.

Medicii sustin ca firele de pare de pe fata pun bazele unui mediu optim pentru ca glandele sebacee sa secrete uleiuri protectoare, care echilibreaza pH-ul epidermei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te protejeaza barba de razele nocive ale soarelui?

Lasă un răspuns