Cat este de utila kinetoterapia pentru batrani?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bătrani, kinetoterapia, medici, pacienti, utila, varsta

Terapia prin miscare sau kinetoterapia inseamna de fapt o modalitate de a te recupera medical dupa o afectiune sau o operatie. Programele de kinetoterapie sunt individualizate pe categorii de varsta, in functie de afectiuni ortopedice, reumatice sau chiar neurologice.

Kinetoterapia pentru batrani

Kinetoterapia pentru batrani

Medicii sunt de parere ca afectiunile reumatice sunt mai dese la persoanele de varsta a treia, iar kinetoterapia poate sa ofere un bun suport pentru durerea care le insoteste frecvent.

In astfel de situatii, se va utiliza masajul care poate sa diminueze durerea, asa incat cel in cauza sa se poata deplasa si sa-si desfasoare sarcinile zilnice. Potrivit Care2.com, de exemplu, entorsa se manifesta cand miscarea unui membru depaseste capacitatea de mobilitate a articulatiei, fiind afectate ligamentele si muschii. In acest sens, mai multe exercitii de kinetoterapie le pot reda mobilitatea.

Kinetoterapia se recomanda si pentru recuperarea medicala in caz de accidente cerebrale

Specialistii sunt de parere ca tehnicile de kinetoterapie se recomanda in cazul unor luxatii, cu toate ca sunt mai periculoase decat entorsele. Luxatiile se manifesta prin ruperea capsulei care acopera articulatia, spun medicii.

Kinetoterapia este utila si pentru accidentele vasculare cerebrale, care afecteaza multe persoane de varsta a treia. Recuperarea medicala in acest caz este deosebit de importanta, mai ales ca ea ofera sansa pacientului sa aiba un trai normal.

Recuperarea depinde de gradul de distrugere a neuronilor, deoarece la majoritatea pacientilor apar deficiente neurologice care se manifesta prin paralizie sau defecte de vorbire. Conform sursei citate, kinetoterapia ajuta si la stimularea reflexelor corpului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat este de utila kinetoterapia pentru batrani?

Lasă un răspuns