Cum reactioneaza femeile si barbatii la diferite afectiuni?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, barbati, boli, femei, medicamente, reactie, teste

O echipa de savanti a realizat un studiu despre manifestarea unor afectiuni mortale la oameni si despre modul cum acestea sunt percepute de barbati si femei. Studiul a fost dat publicitatii in jurnalul Clinical Chemistry and Laboratory Medicine.

Cercetatorii au evidentiat faptul ca exista cateva diferente intre cele doua sexe referitor la manifestarile unor boli precum cancerul,osteoporoza si bolile de inima si efectele medicamentelor.

Afectiuni femei vs barbati

Afectiuni femei vs barbati

Afectiunile inimii

Si la femei si la barbati, afectiunile inimii sunt principalele cauze de deces. De pilda, afectiunile de inima ucid mai multe femei decat toate tipurile de cancer la un loc.

La barbati, atunci cand apare un atac de cord, unul dintre cele mai des intalnite semne este reprezentat de durerea puternica in piept. In plus, la femei simptomele infarctului includ greata si dureri abdominale.

Cancerul de colon

In privinta afectiunii cancerului de colon, expertii ne anunta ca aceasta boala, reprezinta a doua cea mai comuna forma de cancer atat la femei cat si la barbati. Cu toate acestea, la reprezentantele sexului frumos, aceasta afectiune apare la o varsta mai inaintata. Diferenta dintre cele 2 sexe consta in zona unde sunt localizate tumorile si modul in care raspund la tratament.

Osteoporoza

Referitor la manifestarea bolii osteoporozei, aceasta este o afectiune care se intalneste mai des in cazul femeilor. Totusi, riscul de deces din cauza fracturilor este mai mare in cazul barbtilor.

Multe teste in privinta medicamentelor se fac pe barbati si nu pe femei!

Oamenii de stiinta atrag atentia ca multe dintre somnifere sau antibiotice pot fi utilizate sigur de barbati, iar pentru femei pot fi de-a dreptul periculoase. Explicatia ar fi ca o mare parte a medicamentelor care sunt lansate pe piata sunt, mai intai, testate pe barbati. Somniferele nu sunt singurele medicamente cu efecte nocive asupra sanatatii femeilor.

Expertii de la Biroul de Cercetare a Sanatatii femeilor din SUA apreciaza ca la fel de periculoase pentru acestea sunt aspirina, anestezicele, antibioticele sau medicamentele de reducere a colesterolului.

S-a constatat ca pana in anul 1993, femeile care aveau varsta potrivita conceptiei erau excluse de la testarile medicamentelor. Acestea nu au luat parte la experimentele care ar fi trebuit sa arate rolul aspirinei in prevenirea bolilor de inima.

Studiile au indicat faptul ca 8 din 10 medicamente care au fost scoase pe piata intre anii 1997 si 2000 nu sunt sigure pentru femei. De pilda, Propulsid, medicament folosit pentru tratamentul afectiunilor gastrointestinale a declansat aritmie in cazul mai multor femei decat barbati. Savantii Societatii pentru Sanatatea Femeii sunt de parere ca o posibila cauza ar putea fi si procentul de grasime corporala crescut al femeilor, dar si menstruatia.

Acestia sustin ca unele medicamente sunt pe baza de apa si raman mai mult timp in sange sau chiar in tesutul adipos. Organismul nu le poate elimina la fel de repede si apar astfel efecte secundare, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum reactioneaza femeile si barbatii la diferite afectiuni?

Lasă un răspuns