O noua metoda de descoperire a afectiunilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, Diagnostic, diagnosticare, elvetia, medici, noi modalitati, pacienti, respiratie, specialisti, zurich

Expertii din Elvetia au ajuns la concluzia ca ar putea sa fie in stare sa ii diagnosticheze afectiunile pacientilor numai in functie de respiratia acestora.

Potrivit specialistilor elvetieni, fluidele din corpul uman pot fi utilizate sa descopere afectiuni pe care oamenii le au. BBC arata ca savantii de la ETH Zurich si de la un spital universitar din acelasi oras elvetian au propus extinderea analizelor si asupra respiratiei oamenilor supusi testelor de laborator.

Noi modalitati de diagnosticare

Noi modalitati de diagnosticare

Savantii elvetieni sunt de parere ca o anumita parte a compozitiei chimice a respiratiei poate oferi informatii precise in privinta a ceea ce este in neregula in corp. Eficienta acestei metode este confirmata si de capacitatea cobailor si a unor caini de a detecta bolile grave de care sufera oamenii doar prin intermediul respiratiei lor.

Specialistii vor sa gaseasca un tipar constant in respiratia bolnavilor

Specialistii au testat 11 voluntari si au aflat ca exista un tipar chimic personal al respiratiei fiecarei persoane, in care se afla anumiti metaboliti semivolatili ce pot fi folositi in scop diagnostic.

Daca aceste caracteristici chimice nu raman stabile, trasaturile chimice nu ar mai putea fi de ajutor in scopul diagnosticarii, spun specialistii. Elvetienii vor sa gaseasca un tipar constant care sa fie prezent in respiratia pacientilor ce sufera de afectiuni pulmonare.

Potrivit BBC, o asemenea metoda nu este folosita, insa rapiditatea cu care o boala poate fi diagnosticata pe aceasta cale o poate impune in practica medicilor pentru viitor.

Aceasta metoda poate oferi un bun suport medicilor sa urmareasca si efectele secundare ale unor tratamente pe care pacientii le urmeaza.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O noua metoda de descoperire a afectiunilor

Lasă un răspuns