Ce spun cercetatorii despre pierderea memoriei?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetatori, grupa 0, oameni de stiinta, pierderi de memorie

Un studiu care a fost publicat in revista „Neurology” din America arata faptul ca cei care au grupa de sange AB, prezenta la 4% din oameni, prezinta un risc mai mare de a avea probleme de memorie fata de ceilalti oameni, conform Care2.com.

Pierderea memoriei si grupa de sange

Pierderea memoriei si grupa de sange

Oamenii de stiinta din SUA afirmat ca exista o stransa conexiune intre o grupa de sange rara si posibilitatea de a avea parte de pierderi de memorie. Astfel, savantii din cadrul Universitatii din Vermont, Burlington, au monitorizat peste 30.000 de persoane cu varsta peste 45 de ani si au observat lucruri interesante.

Cercetarea a durat 3 ani, iar in cadrul acesteia savantii au aflat ca circa 500 de persoane au avut probleme de gandire sau cognitive, formand un grup care a fost comparat cu un altul, de 587 de persoane fara probleme cognitive.

Expertii au mai observat faptul ca dintre cei care sufereau de pierderi de memorie, circa 6 din 100 de oameni posedau grupa de sange AB.

Potrivit Care2.com, savantii americani sunt de parere ca unele grupe de sange, cum ar fi grupa 0, sunt asociate cu un risc cardiovascular mai mic, ceea ce ofera protectie creierului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce spun cercetatorii despre pierderea memoriei?

Lasă un răspuns