Esti nervos? Iata cateva metode utile pentru a te calma0 Comments

Publicat in:
Etichete: calm, experti, meditatia, metode, psihologi, rugaciune, stres

Deseori, oamenii sunt nervosi din cauza unor probleme, a unor stari de stres, a unei emotii sau a situatiei in care se afla, asa ca psihologii sunt de parere ca in acest fel se manifesta anumite ganduri parazite.

Drept consecinta, puterea de concentrare se diminueaza, scade capacitatea de a lua decizii corecte sau nu puteti sa va odihniti.

Metode de calmare eficiente

Metode de calmare eficiente

Expertii spun ca acest fenomen are radacini adanci, inca din timpurile stramosilor umanitatii. Potrivit specialistilor, la nivel subconstient, prin intermediul tuturor simturilor, mintea analizeaza in permanenta mediul in cautarea pericolelor.

Aceste rezultate ale „scanarii” se concretizeaza la om in ganduri care pot sa nu aiba nicio legatura aparenta cu vreun pericol iminent. Psihologii spun ca un om obisnuit nu poate sa-si pastreze mintea goala de ganduri mai mult de doua-trei secunde, iar o minte goala nu este normala.

Meditatia si rugaciunea sunt metode de diminuare a stresului

Cu toate acestea, este necesar sa educam mintea sa nu mai produca ganduri parazite. Una dintre metodele recomandate de experti este contemplarea, care se realizeaza prin plasarea unui obiect in fata dumneavoastra. Va trebui sa va uitati la el si sa il transformati in subiect al atentiei.

Uitati-va la forma obiectului, culoarea, detaliile, modul in care reflecta lumina, imaginati-va ca il pipaiti si simtiti-i textura.

O alta cale de a elimina gandurile negative este autosugestia. Psihologii recomanda sa va induceti o stare de relaxare cu ajutorul unor cuvinte sau formule: “sunt calm, relaxat, ma simt bine, sunt din ce in ce mai calm, simt cum talpile, genunchii, mainile, umerii, gatul imi sunt relaxate, mintea mea este clara, limpede, precisa, concentrata.”

Aici puteti lucra si singuri si sa va autosugestionati cu propria formula.

De asemenea, mai trebuie sa stiti ca rostirea unei rugaciuni, fie si mental, poate calma, mai ales daca simtiti ce spuneti. Spre exemplu, atnci cand spuneti o rugaciune, se produc in creier anumite procese care relaxeaza mintea si trupul, iar voi veti scapa de stres.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Esti nervos? Iata cateva metode utile pentru a te calma

Lasă un răspuns