Herpesul poate cauza pierderi de memorie?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, femei, herpes, pierderi de memorie, SUA, teste

O cercetare care a fost realizata in anul 2013 in SUA arata faptul ca si un herpes de mici dimensiuni ar trebui sa ne faca sa ne gandim la ce fel de riscuri suntem expusi. Daca ne-am confruntat cel putin o data cu o astfel de problema, trebuie sa tinem cont de faptul ca riscul unor pierderi de memorie este mai mare, sustin specialistii americani.

Potrivit datelor studiului realizat la Universitatea Columbia, virusul herpes simplex poate sa cauzeze cateva infectii cronice, care, pot determina anumite efecte secundare.

Herpes riscuri

Herpes riscuri

Conform Medical Daily, expertii au observat ca in unele situatii se poate manifesta chiar si dementa. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de baza de peste 1.600 de pacienti care au implinit varsta de 70 de ani, din Manhattan.

Cei care au luat parte la acest studiu au fost supusi unor teste complexe: specialistii le-au masurat acuitatea memoriei si abilitatea de a comunica, stabilind gradul in care riscau sa fie diagnosticati cu dementa.

Femeile, probleme mai mari?

Participantilor li s-au prelevat mostre de sange, care a fost ulterior testat pe infectii precum virusul herpex simplex de tip 1 (HSV-1), cel care cauzeaza eruptii pe buze, herpex simplex de tip 2 (HSV-2), care cauzeaza herpesul genital, citomegalovirus, forma respiratorie a chlamidiei.

Expertii au constatat ca cei care prezentau un nivel mai mare al infectiei in sange erau cu 25% mai predispui la punctaje mici la testele pentru masurarea capacitatilor mentale. Oamenii de stiinta au observat aceasta conexiune mai ales in randul reprezentantelor sexului frumos.

Studiul a fost publicat de jurnalul Neurology din Statele Unite ale Americii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Herpesul poate cauza pierderi de memorie?

Lasă un răspuns