Care sunt avantajele salinoterapiei?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, avantaje, bolanvi, cai respiratorii, micorbi, salinoterapie, substanta

Salinele din intreaga lume isi au un renume extraordinar in privinta tratarii unor boli. Acestea sunt recomandate de medicii specialisti bolnavilor, dar si celor care nu au probleme de sanatate. Expertii ne anunta ca circa o jumatate de ora pe zi petrecuta in salina este suficienta pentru a mentine sanatatea cailor respiratorii.

Avantajele salinoterapiei

Avantajele salinoterapiei

Medicii sustin ca absorbtia aerosolilor salini are capacitatea de a:

  • dezinfecta corpul uman,
  • elimina toxinele,
  • reface elasticitatea membranelor,
  • diminueaza PH-ul,
  • stopeaza gruparea microorganimelor care provoaca iritatii ale aparatului respirator.

Specialistii spun ca sarea reprezinta o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene si se comporta ca si un dezinfectant.

De aceea, o cura de mineralizare a corpului ar trebui sa fie urmata cel putin o saptamana si reluata apoi la interval de cateva luni.

Health.com scrie ca asemenea tratamente pot fi urmate atat in salinele naturale, dar si in cele artificiale. Medicii avertizeaza ca nu toate salinele sunt pure, asa cum se recomanda, iar unele dintre acestea sunt contaminate, adica nu sunt tocmai bine intretinute.

Salionoterapia nu vindeca afectiunea, ci o amelioreaza!

Bolnavul care are probleme respiratorii trebuie sa apeleze la salinele indicate de medic pentru o cura cu aerosoli, mai ales ca la cele artificiale riscul de contaminare este mai mic. Trebuie spus ca simpla instalare a unor bucati de sare intr-o camera nu este suficienta si este nevoie de anumite filtre speciale pentru trecerea aerului.

Medicii atrag atentia ca salinoterapia nu poate vindeca afectiunea, ci o amelioreaza, asa ca ea nu poate inlocui tratamentul clasic. S-a constatat, de pilda, ca la copiii cu astm bronsic afectiunea se amelioreaza dupa o cura la salina.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca acest tratament trebuie inceput in faza precoce a bolii, ca sa aiba un un efect maxim. Sursa citata mai scrie ca cele mai eficiente cure cu aerosoli salini sunt cele urmate primavara, iar cele mai indicate ore de cura sunt cele de dimineata in salinele naturale, atunci cand concentratia de aerosoli mai ridicata. Salinele sunt foarte indicate si pentru cei care sufera de tusea cronica si bronsita cronica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt avantajele salinoterapiei?

Lasă un răspuns