Ce trebuie sa faca varstnicii ca sa scape de artroza genunchilor?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: gonartroza, medici, mers pe jos, pasi, risc, studiu, varstnici

Cei care prezinta un risc crescut de gonartroza ar trebui sa incerce sa faca cel putin 6.000 de pasi in fiecare zi. In medie, o persoana care sufera din cauza acestei boli ar trebui sa mearga cel putin 5 km pe jos zilnic, in asa fel incat sa diminueze probabilitatea dificultatii de a se ridica de jos sau de a urca scarile.

Remediu artoza genunchi batrani

Remediu artoza genunchi batrani

Savantii din cadrul Universitatii Massachusetts din SUA au realizat un studiu prin care au observat pentru un interval de circa doi ani un grup de circa 2.000 de pacienti, care au fost afectati de artroza genunchiului, afectiune care a fost diagnosticata pe baza unei evaluari initiale.

Medicii stiau ca acestia prezentau o mare probabilitate sa dezvolte aceasta boala a articulatiilor. Cercetarea a fost publicata in „Arthritis Care & Research” si a fost preluata de portalul passionsante.be, citat de BBC. Specialistii au masurat in fiecare zi distanta parcursa de participantii la cercetare cu ajutorul pedometrulului.

1.000 de pasi suplimentari efectuati zilnic diminueaza riscul de handicap cu 16%

Sursa citata scrie ca rezultatul cercetarii arata faptul ca 6.000 de pasi efectuati in fiecare zi constituie pragul de referinta pentru identificarea celor care prezinta o limitare functionala.

De asemenea, expertii sunt de parere ca fiecare transa de 1.000 de pasi suplimentari se asociaza cu o diminuare cu circa 16 procente a riscului de handicap major.

Medicii spun ca aceasta observatie ar trebui sa le atraga atentia celor care merg putin, fiindca artroza genunchiului afecteaza o mare parte a populatiei, mai ales dupa implinirea varstei de 50 de ani, iar sedentarismul are un rol important in aparitia ei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce trebuie sa faca varstnicii ca sa scape de artroza genunchilor?

Un comentariu

  1. gabri

    o fi buna si plimbarea, dar cand o faci cu pasi mici si cu dureri parca e un stres suplimentar, totusi dupa ce am luat capsule cu scoica verde , dupa o saptamana nu ma mai dureau genunchii la miscari bruste , iar dupa 2 luni am si viteza la mers 🙂 recomand suferinzilor , se gaseste pe net de vanzare

Lasă un răspuns