3 modalitati simple de imbunatatire a capacitatii de memorare0 Comments

Publicat in:
Etichete: cuvinte, imbunatatire, important, memorie, mod, psiholog

Memoria joaca un rol important in viata fiecaruia dintre noi. Se stie ca nu toti oamenii se nasc cu o memorie foarte buna si de aceea avem nevoie de multe ori de exercitii si tehnici de memorare.

Psihologul Art Markman ne propune trei modalitati simple prin care oricine isi poate imbunatati capacitatea de memorare.

Imbunatatirea memoriei

Imbunatatirea memoriei

Expertul spune ca mintea umana nu a fost „gandita” pentru a memora nume, parole, numere, ci a fost conceputa sa lucreze in context. Art Markman a afirmat ca primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa schimbam modul in care ne imaginam propria memorie.

De pilda, in cazul in care esti rugat sa scrii pe hartie o lista cu toate legumele pe care le stii, aceasta va fi mai bogata, daca te imaginezi mergand intr-un supermarket printre standurile cu legume.

Modalitati de imbunatatire a memoriei

Trebuie sa te folosesti de minte si de corp in acelasi timp

Ca sa-ti fie mai usor sa retii lucruri, este important sa nu faci mai multe lucruri in acelasi timp. „Stai drept, ridica-te daca esti obosit, misca-te putin”, recomanda psihologul.

„Nu suntem doar un creier intr-o cutie, ci un corp care actioneaza”, spune specialistul.

Este bine sa stabilesti trei puncte importante pe care doresti sa le retii

Atunci cand inveti tinzi sa retii circa trei lucruri importante, potrivit lui Markman.

Expertul spune ca in acest mod trebuie sa stabilesti cele mai importante trei elemente pe care doresti sa le retii dintr-o carte, o prezentare sau un articol de pe Wikipedia.

Incearca sa iti explici noile concepte

Psihologul spune ca nu poti sa le prezinti altora ideile tale, daca tu nu le intelegi foarte bine.

De aceea, prima persoana careia trebuie sa-i explici o noua idee care ti-a venit esti chiar tu. Vezi unde nu intelegi si mai studiaza, documenteaza-te. „Intreaba-te de ce ar functiona acest lucru?”, spune Markman. Ia un cuvant din jargon si incearca sa ti-l explici. Trebuie sa stii ca cu cat conceptele sunt mai clare, cu atat sunt mai usor de retinut.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

3 modalitati simple de imbunatatire a capacitatii de memorare

Lasă un răspuns