Fitness-ul mental – La ce te ajuta si cum trebuie sa-l efectuezi0 Comments

Publicat in:
Etichete: creier, fitness cerebral, fitness mental, inteligenta, mensa, stres, uman

Oamenii de stiinta sustin ipoteza conform careia creierul uman se dezvolta si dupa perioada copilariei. Mai multe studii stiintifice au indicat faptul ca acest aspect este important deoarece exercitiile mentale sustinute constant modifica atat structura anatomica, cat si organizarea functionala a creierului uman indiferent de varsta.

Potrivit specialistilor in domeniu, remodelarea configuratiei creierului este denumita neuroplasticitate, iar stiinta care ne invata sa ne antrenam creierul este Brain-Fitness-ul sau fitness cerebral, conform datelor publicate de BBC.

Fitness mental

Fitness mental

Expertii considera ca o minte care functioneaza la intregul sau potential este aceea care poate ajunge la stari de concentrare, relaxare profunda si somn, meditatie, energizare, vise lucide si creativitate.

Cum se efectueaza antrenarea mentala?

Conform specialistilor, un dispozitiv de stimulare cerebrala, asa-numitul „brain machine” te poate duce intr-o calatorie in care poti experimenta senzatii noi, de a caror existenta nu ai fost constient pana la momentul respectiv.

Luminile compuse ale ochelarilor cu care dispozitivul de stimulare cerebrala este prevazut pot sa determine efecte luminoase in campul vizual, generand o multitudine de culori si forme datorita programelor alese.

Pe termen lung, sedintele de stimulare cerebrala cu semnale sonore si luminoase conduc la crearea unei stari mentale lucide, focalizate si flexibile.

Intrarea cu usurinta in dispozitia de relaxare totala este un alt efect important care ulterior poate fi accesat fara utilizarea unui dispozitiv de tip brain machine. Asta se intampla pentru ca tehnologia aceasta antreneaza creierul sa invete reproducerea la comanda a diferitelor stari de constiinta.

Care sunt efectele antrenarii creierului cu o tehnologie de stimulare cerebrala?

Potrivit savantilor, printre efectele antrenarii creierului uman cu o astfel de tehnologie se afla intrarea intr-o stare de relaxare spontana si profunda, dar si diminuarea stresului si cresterea coeficientului de inteligenta.

In plus, in acest fel se va mentine vigilenta creierului la varste inaintate si se poate aduce o contributie importanta la combaterea viciilor si a dependentelor.

„Rezultatele pe care le obtinem cu ajutorul tehnologiei de stimulare mentala nu doar ca sunt fara precedent, dar ele sunt si revolutionare. Implicatiile si efectele sunt incredibile – explorarea creierului are o importanta colosala, nu numai pentru combaterea dizabilitatilor de invatare, ci si pentru potentarea tuturor functiilor creierului.

Am observat ca depresia, anxietatea, insomnia, epilepsia si practic orice disfunctie mentala sunt cauzate de lipsa coerentei la nivelul creierului. Folosind dispozitive de stimulare cerebrala, putem readuce creierul la cea mai performanta stare de functionare. Ceea ce descoperim poate schimba radical viata tuturor oamenilor de pe Planeta”, a declarat dr. Siegfried Othmer, cercetator stiintific la Institutul EEG, Woodland Hills, California.

Membrii grupului MENSA utilizeaza o tehnologie de tip brain machine, acest grup fiind fondat in Oxford, Marea Britanie, in 1946, cu scopul de a identifica si a pune in legatura oameni cu un coeficient foarte inalt de inteligenta (QI).

Potrivit sursei citate, in acest moment exista peste 100.000 de membri in peste 100 de tari.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fitness-ul mental – La ce te ajuta si cum trebuie sa-l efectuezi

Lasă un răspuns