Cum poti sa memorezi mai usor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aerisita, camera, concentrare, date, memorie, muzica, oxigenata, program

Se cunoaste faptul ca unii oameni invata mai repede decat altii, iar unii par sa aiba mintea mai limpede si sa se concentreze cu usurinta asupra a ceea ce au de facut fata de alte persoane pentru care acest demers reprezinta o problema.

Indiferent de capacitatea de memorare pe care o are creierul tau, trebuie sa stii ca ai nevoie de cateva trucuri pentru a retine detalii mai lejer.

Sfaturi pentru memorie

Sfaturi pentru memorie

Este recomandat sa iti planifici timpul

Expertii spun ca asta inseamna sa ai un program pe care sa-l respecti. Cele mai indicate ore pentru studiu sunt cuprinse in intervalele 9.00-13.00 si 16.00-19.00.

Este bine sa inchizi telefonul

Nu trebuie sa fi tentat sa raspunzi la mesaje sau la apelurile insistente ale prietenilor. O pierdere de timp pe care nu ti-o poti permite daca vrei sa ai eficienta, sustin specialistii.

Conditiile exterioare conteaza

Amenajeaza-ti spatiul de studiu cat mai inteligent! Trebuie sa ai o camera bine aerisita, ordine pe masa de lucru, sa ai suficienta lumina, iar concentrarea sa nu-ti fie tulburata de nimic si de nimeni.

Trebuie sa acorzi neaparat mare atentie temperaturii ambientului. In interiorul camerei trebuie sa fie nici prea cald, nici prea frig.

Trebuie sa retii ca atentia ta nu trebuie mutata spre disconfort, spun expertii.

Creierul trebuie sa fie relaxat!

Poti asculta muzica atunci cand inveti. Sunt recomandate piese gregoriene, baroce, precum si piese care maresc puterea de concentrare: Beethoven, Schubert sau Bizet.

Atentie la hrana

Este indicat sa iti portionezi hrana pe care o are de rumegat creierul in reprize scurte. De maximum 30 de minute. Pauzele dintre ele, de circa 10 minute, le poti utiliza pentru a pune sangele in miscare, recomanda specialistii.

Trebuie sa iti amintesti ca toate celulele, tesuturile si organele corpului umanau nevoie de oxigen pentru a functiona cat mai corect. Asta inseamna energie si sanatate!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa memorezi mai usor?

Lasă un răspuns