Dieta cu Supa de Praz0 Comments

Publicat in:
Etichete: cat slabesc, cum se prepara, cum se prepara ceaiul verde, dieta, praz, reguli, supa

Dieta cu supa de praz, o varianta mai radicala a dietei franceze, iti propune o modalitate simpla de a da jos cateva kilograme in plus, inainte de a incepe o dieta echilibrata, pe care sa o poti continua pe termen lung.

Prazul are efecte depurative, creste sistemul imunitar, are efecte benefice in vindecarea bolilor infectioase, iar frunzele sale verzi (de cele mai multe ori neglijate si aruncate) au un continut foarte bogat de antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi, luptand impotriva cancerului.

Dieta cu supa de praz

Dieta cu supa de praz

Si, cum vorbim de atatea calitati importante ale unui aliment, era imposibil ca acesta sa nu fie studiat si transformat intr-o dieta… dieta cu supa de praz, si intr-o carte…

Autoarea Mireille Guiliano, autoarea cartii Frantuzoaicele nu se ingrasa si a numeroase carti de bucate construite in jurul aceluiasi principiu, a promovat o cura de detoxifiere de doua zile (bazata pe supa de praz), urmata de o alimentatie care sa contina cat mai multe supe si legume cu frunze verzi, peste, fructe proaspete, branza si iaurt natural si multa apa – si chiar si un pahar-doua de vin, la fiecare masa.

In ce consta Dieta cu supa de praz?

Startul brusc al dietei – 2 zile destinate detoxifierii organismului

Poti incepe cu o perioada de doua zile, care are scopul de a detoxifia organismul, de a diminua retentiile de apa (datorita proprietatilor diuretice ale prazului) si de a te energiza.

In prima zi nu ai voie decat miraculoasa supa de praz, care este foarte gustoasa, urmand ca a doua zi sa poti manca la cina si o portie de peste la gratar sau la aburi cu legume verzi (broccoli, spanac sau dovlecei gustosi). In toata aceasta perioada trebuie sa bei foarte multa apa, pentru a te hidrata si a te detoxifia.

Dieta cu supa de praz pe termen lung

Poti manca supa de praz inainte de pranz si ce cina – in afara de faptul ca aceasta este satioasa (vei manca mai putin, deci vei slabi), vei beneficia si de efectul depurativ, deci nu vei mai avea probleme cu retentia de apa.

In rest, trebuie sa te rezumi la alimente cat mai naturale, consumate in cantitati moderate. Poti avea la pranz o portie buna de peste la cuptori cu usturoi si ierburi aromatice, impreuna cu dovlecei la gratar si orez salbatic. Poti prepara o salata mare la cina, care sa contina frunze de spanac, fasole rosie, ardei si linte, si care sa fie condimentata cu zeama de lamaie si ardei iute.

Regula de baza in dieta cu supa de praz

Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa pui accentul pe hidratare, band cel putin doi litri de apa plata pe zi, si incepand fiecare masa de pranz sau cina cu o portie generoasa de supa.

Cum se prepara supa de praz?

Fierbe in apa cu putina sare 2-3 tulpini de praz (cu tot cu frunzele verzi ale acestora) si un cartof mic, pana se inmoaie. Poti adauga cateva condimente, pentru a varia aroma supei (incearca sa vezi ce gust bun ii ofera menta) si o lingura de ulei de masline (dupa ce ai luat supa de pe foc), si paseaza totul printr-un mixer – supa ta noua este delicioasa!

Supa de praz este depurativa, are efecte de detoxifiere, si te va ajuta sa slabesti aproximativ 5 kg.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu Supa de Praz

Lasă un răspuns