Cum se pot diminua factorii de risc ai bolilor cardiovasculare?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cardiovascular, experti, factori de risc, fumat, mortalitate, tutun

O cercetare recenta care apartine oamenilor de stiinta din cadrul Imperial College din Londra, publicat in revista medicala britanica The Lancet arata faptul ca cel putin 37 milioane de decese premature ar putea fi evitate pana in 2025. Cum se poate realiza acest deziderat?

Daca expertii i-ar putea convinge pe oameni sa aiba un stil de viata mai sanatos, consumand mai putin tutun, alcool si sare. Conform observatiilor cercetatorilor de la Imperial College, la un mod de viata mai sanatos s-ar ajunge prin diminuarea cu o treime sau chiar cu 50% a consumului de tutun.

Preventie boli cardiovasculare

Preventie boli cardiovasculare

De asemenea, oamenii ar trebuie sa reduca consumul de alcool cu circa 10% si cu 30% a celui de sare.

Specialistii britanici sustin ca numarul suferizilor de hipertensiune arteriala ar scadea cu 25%, iar cel al obezilor si bolnavilor de diabet ar stagna.

Potrivit studiului, acest efort la nivel mondial ar putea permite evitarea, in urmatorii zece ani, a peste 16 milioane de decese in randul populatiei intre 30 si 70 de ani la scara mondiala si a 21 milioane printre cei de peste 70 de ani.

Speranta de viata, influentata de fumat si hipertensiunea arteriala

Medicii atrag atenti ca cei doi factori principali care actioneaza asupra sperantei de viata sunt fumatul si hipertensiunea arteriala, important factor de risc in bolile cardiovasculare. Acesta ar putea sa fie combatut cu medicamente, exercitii fizice si reducand cantitatea de sare consumata.

Profesorul Majid Ezzati, principalul autor al studiului, afirma ca de aceste eforturi ar putea sa beneficieze cel mai mult oamenii cu venituri scazute sau medii. In acest mod, ar putea sa fie evitate sau intarziate 31 milioane de decese premature.

Oamenii de stiinta sustin ca adoptarea unui mod de viata mai sanatos ar determina diminuarea in continuare a mortalitatii in urma bolilor cardiovasculare si respiratorii cronice.

De asemenea, astfel se vor reduce numarul de decese din cauza cancerelor de plamani si stomac si se poate inversa tendinta in privinta mortalitatii legate de diabet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se pot diminua factorii de risc ai bolilor cardiovasculare?

Lasă un răspuns