Cum se poate diminua la jumatate riscul unei boli de inima?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala de inima, cardiaci, colesterol, hipertensiune, medici

Persoanele care sufera din cauza unor afectiuni cardiace este bine sa stie ca trebuie mai intai sa fie atenti la colesterol si hipertensiune. Expertii ne ofera acum un sfat simplu de urmat pentru a scadea la jumatate probabilitatea de a face boli de inima.

Potrivit datelor unei cercetari efectuate de specialistii de la Facultatea de Medicina South Carolina, SUA, pacientii care au tratat doar problema colesterolului au diminuat riscul bolilor cardiace cu 35%, potrivit Men’s Health.

Scadere risc boli de inima

Scadere risc boli de inima

Cei care au tratat hipertensiunea au scazut acest risc cu 20%, afirma expertii in domeniu. Mai mult, pacientii care au tratat ambele probleme au scazut riscul bolilor de inima cu peste 50%. Aceasta reprezinta afirmatia expertului Eric Topoy, directorul unui institut de specialitate din SUA.

Potrivit medicilor, hipertensiunea distruge peretii arterelor si permite colesterolului sa se depuna pe ele. In cazul in care vom trata aceste probleme simultan, atunci nu vom mai avea complicatii cardiace, spun cercetatorii. Multi oameni au tendinta de a se concentra asupra tratamentului colesterolului, ignorand hipertensiunea arteriala, care este la fel de nociva.

Expertii ne anunta este indicat sa masuram tensiunea arteriala in mod regulat, inclusiv la domiciliu, la ambele brate.

Trebuie sa stiti ca tensiunea arteriala poate fi diferita la ambele brate, caz in care ea indica o boala vasculara periferica, ceea ce prezinta un risc de infarct miocardiac si accident vascular cerebral.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se poate diminua la jumatate riscul unei boli de inima?

Lasă un răspuns